in

Nastavlja se akcija podele besplatnih kanti

Radnici JKP „Gradska čistoća” će sutra u subotu 24. januara, od 8 h ujutru na teritoriji Borče besplatno podeliti kante za odlaganje kućnog komunalnog otpada.

Stanovnici su u obavezi da dobijene kante ostavljaju ispred svojih kapija kako bi ekipe „Gradske čistoće” mogle da ih isprazne.

Pražnjenje kanti se obavlja jednom nedeljno, počev od 6.30 i to danima posebno određenim za svako naselje, o čemu će sugrađani na licu mesta biti obavešteni.

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća, a u uskim ulicama zbog nemogućnosti postavljanja kontejnera, da se sugrađanima olakša izbacivanje komunalnog otpada. Takođe, sistem odvoženja smeća iz individualnih kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja „divljih” deponija u Beogradu.

Pogon Gradske cistoce Palilula

Pogon „Gradske čistoće“ opštine Palilula se nalazi u Bulevaru despota Stevana 128c na uglu sa Mitropolita Petra i građani mogu dobiti sve informacije o akciji besplatnih kanti za smeće putem telefona 011/2752-625.

Kante zapremine 240 litara namenjene su isključivo za odlaganje kućnog komunalnog otpada zbog čega JKP „Gradska čistoća” apeluje na njihove nove vlasnike da ih ne koriste za odlaganje šuta, zemlje, pepela ili žara jer će tako fizički ošteti kantu.

Podsećanja radi, prošle godine je isto organizovana akcija besplatnih kanti za sugrađane iz naselja Popova bara kada je podeljeno više od 400 kanti. Više o tome ovde.

Tom prilikom nisu svi sugrađani dobili kante ali su izrazili veliku želju da ih dobiju čime smo dokazali da mi, građani leve obale Dunava u Beogradu, vodimo računa da naša naselja, ulice, parkovi i zelene povrišine budu uredni i čisti.

I ovoga puta, kao i što smo obećali, prvi vas obaveštavamo da je akcija nastavljena i da se ponovo vrši podela novih kanti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. U Borci kao i u drugim naseljima gde ne postoji daljinsko grejanje veliki je problem odlaganje pepela od grejanja na ugalj. Nadlezni bi trebali o tome da razmisle, gde odloziti to, pogotovo sada posle podele tih malih kanti i jednom za svagda resiti taj problem.
    Takodje treba apelovati na ljude da NE odlazu vruc pepeo, neka ostave u metalnoj kanti do sutradan dok se ne ohladi.
    Plasim se da ce sada ti nasi susedi upropastiti svoje kante pa jednostavno uzeti tudje kad se budu praznili .
    Srdacan pozdrav Marta

Grad će finansirati i boravak 1.000 dece u privatnim vrtićima 22.1.2015.

Grad će finansirati boravak 1.000 dece u privatnim vrtićima

BSK Borča zbog Partizana grca u dugovima i problemima - 2014

BSK Borča zbog Partizana grca u dugovima i problemima