Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Najbolji pilot zmaja iz Borče brani zlato na državnom prvenstvu

u Dešavanja od
Tara – T2

Državno prvenstvo Srbije u preciznom sletanju ultralakih letelica održaće se u sutra 10. septembra na aerodromu „13. maj“ pored Zemun polja sa početkom u 8.30 časova.

Ove godine vodeću reć u organizaciji najatraktivnije i najmasovnije manifestacije kada je motorno letenje u Srbiji u pitanju imaće Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub „Ćuprija“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta kao i Sportskog saveza Srbije.

Prošle godine u kategoriji upravljanja motornim zmajem najbolji je bio Vojislav Đukić iz Borče! Voja je dugogodišnji zmajar sa Lisičjeg jarka, aerodroma u Padinskoj Skeli, i naš dobri prijatelj koji nam je pomogao da vama našim čitaocima ekskluzivno nekoliko puta prikažemo snimke Pupinovog mosta iz vazduha.

Ove godine konkurencija će biti žešća jer se prijavilo više od 30 takmičara dok je prošle godine učestovalo 12 u pomenutoj kategoriji, ali mi verujemo u našeg najboljeg pilota.

Zanimljivo:  Film "Vojnici, priča iz Ferentarija" u Dvorani kulturnog centra

Satnica takmičenja:
do 8:00  – Doček takmičara u sve tri kategorije (ULA, ULT i GYR)
08:30     – Himna Srbije i otvaranje takmičenja
14:00      – Takmičarski program
15:00      – Svečani ručak i prroglašenje pobednika
16:00      – Zatvaranje skupa i ispraćaj pilota i gostiju

Ulaz je slobodan i ovim putem pozivamo sve zainteresovane da dođu na aerodrom „13. Maj“ i bodre Vojislava do novog pehara i zlatne medalje.

Srećno Vojče!

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh