in

Najbolji pilot zmaja iz Borče brani zlato na državnom prvenstvu

Državno prvenstvo Srbije u preciznom sletanju ultralakih letelica održaće se u sutra 10. septembra na aerodromu „13. maj“ pored Zemun polja sa početkom u 8.30 časova.

Ove godine vodeću reć u organizaciji najatraktivnije i najmasovnije manifestacije kada je motorno letenje u Srbiji u pitanju imaće Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub „Ćuprija“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta kao i Sportskog saveza Srbije.

Prošle godine u kategoriji upravljanja motornim zmajem najbolji je bio Vojislav Đukić iz Borče! Voja je dugogodišnji zmajar sa Lisičjeg jarka, aerodroma u Padinskoj Skeli, i naš dobri prijatelj koji nam je pomogao da vama našim čitaocima ekskluzivno nekoliko puta prikažemo snimke Pupinovog mosta iz vazduha.

Ove godine konkurencija će biti žešća jer se prijavilo više od 30 takmičara dok je prošle godine učestovalo 12 u pomenutoj kategoriji, ali mi verujemo u našeg najboljeg pilota.

Satnica takmičenja:
do 8:00  – Doček takmičara u sve tri kategorije (ULA, ULT i GYR)
08:30     – Himna Srbije i otvaranje takmičenja
14:00      – Takmičarski program
15:00      – Svečani ručak i prroglašenje pobednika
16:00      – Zatvaranje skupa i ispraćaj pilota i gostiju

Ulaz je slobodan i ovim putem pozivamo sve zainteresovane da dođu na aerodrom „13. Maj“ i bodre Vojislava do novog pehara i zlatne medalje.

Srećno Vojče!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sutra se u Ovči polaže kamen temeljac za 235 stanova

    Šta nas čeka ove nedelje na našim fudbalski terenima