in

Nadležni započinju akciju zaštite pešaka na Zrenjanincu

ALARMANTNO : Na Zrenjanincu od početka godine povređeno 42 ljudi

Putevi Srbije i Sekretarijat za saobraćaj započeli su akciju zaštite pešaka na Zrenjaniskom putu. Postavljena su dva semafora i ofarbani pešački prelazi, a najavljuju nastavak akcije kako bi se povećala bezbednost pešaka.

Posle brojnih nesreća na Zrenjanincu, koje su obeležile proteklu godinu, nadležni su odlučili da sprovedu akciju zaštite pešaka na Zrenjaniskom putu.

Počela akcija zaštite pešaka na Zrenjanincu Pre dve nedelje, Putevi Srbije su ofarbali pešačke prelaze na Zrenjaninskom putu, takođe su u međuvremenu postavili dva semafora koji će uskoro biti pušteni u rad.

Postavljeni su semafori na crnim tačkama Zrenjaniskog puta, u planu je još postavljanja semafora na mestima gde stručnjaci procene da su neophodni“, izjavili su nadležni Sekretarijata za saobraćaj.

Bezbednost pešaka na Zrenjanincu je posebna priča, koja već godinama muči većinu građana sa leve obale. Pešački prelazi nisu adekvatno obeleženi, vozači ne poštuju ograničenja brzine niti dve pune liniji, pešaci pretrčavaju kolovoz gde stignu, nedovoljlan broj trotoara, nepostojanje biciklističke staze… Nedostaci Zrenjaninskog puta su mnogobrojni.

Takođe, na Zrenjaninskom putu ne postoje odgovarajuće rampe za osobe sa invaliditetom, jer su skoro svi prilazi pešačkom prelazu loše urađeni, bez spuštenih ivičnjaka, sa brojnim neravninama i uzbrdicama.

Nas raduje ova akcija koja ima za zadatak da poveća bezbednost pešaka na kritičnim deonicama puta. Ali, nažalost saobraćajne nezgode sa povredama i smrtnim ishodom su već odavno ušle u crnu statistiku Zrenjaniskog puta pa je potrebno uraditi mnogo više od postavljanja semafora i obeležavanja pešačkih prelaza.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Slažem se da treba učiniti sve da pešaci budu bezbedni. Međutim, isto tako mislim da treba postavljati pešačke semafore, koji imaju tastere za uključivanje crvenog svetla na putu. A ovako kako je sada planirano, semafori će da aktiviraju crveno svetlo za vozače, bilo pešaka ili ne, i na taj način će samo povećati gužvu i nervozu.

BSK Borča

BSK Borča čeka Zvezdu i 200 hiljada evra od Partizana

Dom zdravlja na Paliluli poseduje najviši stepen kvaliteta

Dom zdravlja na Paliluli poseduje najviši stepen kvaliteta