Most Zemun - Borča ima najviše neimara i kumova - www.lobi-info.rs

Most Zemun – Borča ima najviše neimara i kumova

2 minuta za čitanje
2
Most Borča-Zemun ili Pupinov most sa Pupinovim magistralama
Most Borča-Zemun ili Pupinov most sa Pupinovim magistralama

Pokreti „Napred Banat“ i „Zemunska priča“ još krajem 2012. godine pokrenuli su inicijativu da most Zemun – Borča dobije ime po Mihajlu Pupinu. Kako se izgradnja mosta približava kraju, sve je više neimara i kumova.

Most Borča – Zemun bi, po mišljenju intelektualnih krugova, trebalo da nosi naziv „Pupinov most“ kako bi se svi zajedno na dostojan način zahvalili za sve ono što je Pupun učinio za nas.

Osnivač pokreta „Napred Banat“ Saša Ždranja naglasio je praktični značaj koji će most imati za Banat i predložio da se sem imena mosta i put koji spaja Zrenjanin i Beograd nazove „Pupinova magistrala“.

Ova saobraćajnica je od vitalnog značaja za Banat i njenim proširivanjem i uvođenjem subvencionisanog prevoza od strane Grada Zrenjanina bi otvorili mogućnost da studenti koji se školuju i radnici koji rade u Beogradu mogu besplatno ili po simboličnoj ceni stići za nešto više od 30-tak minuta od Zrenjanina do Pupinovog mosta a odatle nastaviti gradskim prevozom“, ističe Saša.

Podsećamo, inicijativu za da most Zemun – Borča dobije ime po Mihajlu Pupinu podržali su i pokret „Napred Pančevo“, grupa građana „Zemunska inicijativa“ i mnogi drugi.

Inicijativa je predata Skupštini Grada Beograda sa obrazloženjem da bi most Borča – Zemun trebalo da dobije ime našeg velikog naučnika, pronalazača, diplomate, humaniste, pisca i patriote Mihajla Pupina.

Da li će Skupština Grada podržati i prihvatiti inicijativu videćemo. Smatramo da bi mi, građani leve obale Dunava, trebalo takođe da učestvujemo u imenovanju mosta Borča – Zemun koji će građanima olakšati svakodnevnicu bez saobraćajnih gužvi, stresa i nervoze.

2 Comments

  1. Most onako beo, vitak sa onim prilaznim trasama podseca me na lastavicu u letu iznad vode pa ja predlazem da se zove onako narodski jednostavno Lasta.

Leave a Reply

Najavljeno ispiranje vodovodne mreže na levoj obali
Prethodna priča

Stara Borča i Crvenka sutra bez vode

Sinoć u Borči uhapšen diler heroina - 11.03.2014
Sledaća priča

Sinoć u Borči uhapšeni dileri heroina

Poslednje od Vesti