Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Memorijalna-utakmica-trenera-košarkaškog-kluba-BEKO-Velisava-Veskovića-Veska-26.12.2014.

Memorijalna utakmica trenera KK BEKO

u Najnovije sportske vesti od
Tara – T2

Velisav Vesković Vesko bio je veoma uspešan, mlad trener koji je iznenada izgubio život u svojoj 32. godini.

Kao i svake godine, Košarkaški klub BEKO, čuvajući uspomenu na dragog prijatelja, organizuje memorijalnu utakmicu u njegovu čast. U nedelju, 28.12.2014. godine u Sportskoj hali Padinska sleka (Padinska skela bb), sa početkom u 15 h odigraće se zanimljiva revijalna utakmica između dve ekipe Veskovih prijatelja i kolega.

Jedna ekipa biće sačinjena od veterana košarkaškog kluba BEKO, a druga od beogradskih sudija. I jedni i drugi zauvek će čuvati uspomenu na velikog prijatelja.
Vesko je za sobom ostavio divnu porodicu – suprugu i tri divne devojčice. Naša obaveza je da održavamo sećanje na njihovog supruga i oca, ali i da im pomognemo koliko je u našoj mogućnosti, da pokušamo da im olakšamo život i ublažimo prazninu sa kojom su se sudbinski suočile.

Kako kolege iz kluba navode: „Sa njim na čelu, naš klub dostigao je najveći uspeh i na tome smo mu veoma zahvalni. Bio je veoma cenjen i poštovan. Njegov tragičan odlazak sve nas je ostavio u ogromnoj neverici i praznini. Bio nam je prijatelj. Vesko je za sobom ostavio suprugu i tri devojčice. Petu godinu za redom, u njegovu čast, odigrava se memorijalna utakmica koja sve nas, njegove mnogobrojne prijatelje, kolege i igrače, okupjla na jednom mestu.”

Sav prihod od turnira namenjen je Veskovoj porodici. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete utakmici i lično date svoj doprinos, pomoć možete uplatiti na račun:
Raiffeisen bank
Mirjana Vesković
broj računa 265-0000004275333-27

Zanimljivo:  Koncert benda Vizelj iz Padinske skele, sutra u Elektropioniru

Vesko Velisav Vesković rođen je 16.7.1977. godine u Beogradu. Vrlo rano opredelio se za trenerski poziv i u svojoj profesiji bio veoma stručan i uspešan. Perspektivan trener košarke i veliki zaljubljenik u igru pod obručima, najveći deo svog života posvetio je upravo ovom sportu.
Košarku je igrao u KK Polet iz Opova u sezoni 1996/97, KK Torlak, KK Radnički, KK Tašmajdan, KK Beovuk i KK Čukarički.

Klubovi u kojima je radio kao trener su KK Beovuk, KK Voždovac, KK Čubura, KK Grocka, KK Kotež, KK Radnički iz Novog Sada, KK Ergonom iz Niša i KK Slavija iz Srpskog Sarajeva. Radio je na kampovima i učestvovao u raznim akcijama.

Dobitnik je mnogih medalja, pehara i prestižnih nagrada.
Sa samo 32 godine, stekao je ugled i poštovanje među prijateljima i saradnicima. Zaslužio je da ga dugo pamtimo i čuvamo uspomenu na njega.

Zanimljivo:  Isplata otpremnina za radnike PKB-a počela krajem novembra

Klub će mu zauvek ostati zahvaln za sve što je učinio. Jedan od događaja na koji su posebno ponosni je iz 2007. godine, kada su se plasirali u Prvu B ligu, grupa sever. Pod vođstvom trenera Velisava Veskovića, ekipa je sezonu završila na prvom mestu Prve srpske lige centar, sa skorom 23-3. U istoj sezoni stigli su do osmine finala Kupa Srbije, gde ih je zaustavio poraz od KK Mašinac.

Vesko  je bio inspiracija mnogima i pravi uzor mladim ljudima.


Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Najnovije sportske vesti

Idi na Vrh