in

Memorijalna utakmica trenera KK BEKO

Memorijalna-utakmica-trenera-košarkaškog-kluba-BEKO-Velisava-Veskovića-Veska-26.12.2014.
Memorijalna-utakmica-trenera-košarkaškog-kluba-BEKO-Velisava-Veskovića-Veska-26.12.2014.

Velisav Vesković Vesko bio je veoma uspešan, mlad trener koji je iznenada izgubio život u svojoj 32. godini.

Kao i svake godine, Košarkaški klub BEKO, čuvajući uspomenu na dragog prijatelja, organizuje memorijalnu utakmicu u njegovu čast. U nedelju, 28.12.2014. godine u Sportskoj hali Padinska sleka (Padinska skela bb), sa početkom u 15 h odigraće se zanimljiva revijalna utakmica između dve ekipe Veskovih prijatelja i kolega.

Jedna ekipa biće sačinjena od veterana košarkaškog kluba BEKO, a druga od beogradskih sudija. I jedni i drugi zauvek će čuvati uspomenu na velikog prijatelja.
Vesko je za sobom ostavio divnu porodicu – suprugu i tri divne devojčice. Naša obaveza je da održavamo sećanje na njihovog supruga i oca, ali i da im pomognemo koliko je u našoj mogućnosti, da pokušamo da im olakšamo život i ublažimo prazninu sa kojom su se sudbinski suočile.

Kako kolege iz kluba navode: „Sa njim na čelu, naš klub dostigao je najveći uspeh i na tome smo mu veoma zahvalni. Bio je veoma cenjen i poštovan. Njegov tragičan odlazak sve nas je ostavio u ogromnoj neverici i praznini. Bio nam je prijatelj. Vesko je za sobom ostavio suprugu i tri devojčice. Petu godinu za redom, u njegovu čast, odigrava se memorijalna utakmica koja sve nas, njegove mnogobrojne prijatelje, kolege i igrače, okupjla na jednom mestu.“

Sav prihod od turnira namenjen je Veskovoj porodici. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete utakmici i lično date svoj doprinos, pomoć možete uplatiti na račun:
Raiffeisen bank
Mirjana Vesković
broj računa 265-0000004275333-27

Vesko Velisav Vesković rođen je 16.7.1977. godine u Beogradu. Vrlo rano opredelio se za trenerski poziv i u svojoj profesiji bio veoma stručan i uspešan. Perspektivan trener košarke i veliki zaljubljenik u igru pod obručima, najveći deo svog života posvetio je upravo ovom sportu.
Košarku je igrao u KK Polet iz Opova u sezoni 1996/97, KK Torlak, KK Radnički, KK Tašmajdan, KK Beovuk i KK Čukarički.

Klubovi u kojima je radio kao trener su KK Beovuk, KK Voždovac, KK Čubura, KK Grocka, KK Kotež, KK Radnički iz Novog Sada, KK Ergonom iz Niša i KK Slavija iz Srpskog Sarajeva. Radio je na kampovima i učestvovao u raznim akcijama.

Dobitnik je mnogih medalja, pehara i prestižnih nagrada.
Sa samo 32 godine, stekao je ugled i poštovanje među prijateljima i saradnicima. Zaslužio je da ga dugo pamtimo i čuvamo uspomenu na njega.

Klub će mu zauvek ostati zahvaln za sve što je učinio. Jedan od događaja na koji su posebno ponosni je iz 2007. godine, kada su se plasirali u Prvu B ligu, grupa sever. Pod vođstvom trenera Velisava Veskovića, ekipa je sezonu završila na prvom mestu Prve srpske lige centar, sa skorom 23-3. U istoj sezoni stigli su do osmine finala Kupa Srbije, gde ih je zaustavio poraz od KK Mašinac.

Vesko  je bio inspiracija mnogima i pravi uzor mladim ljudima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Novogodišnje-Mini-BEKO-druženje-sa-Deda-Mrazom!-26.12.2014.

    Novogodišnje mini-BEKO druženje sa Deda Mrazom u Kotežu

    U Beogradu prvi sneg prvo pao ne levoj obali

    Kakvo vreme nas očekuje na levoj obali za vreme praznika