in

Marko Jankov proglašen za najhrabrijeg policajca godine

Marko Jankov proglašen za najhrabrijeg policajca godine
Marko Jankov proglašen za najhrabrijeg policajca godine

Marko Jankov, policajac pripravnik koji je na kanalu Vizelj u Borči spasao osmogodišnju devojčicu Katarinu, proglašen je za najhrabrijeg policajca Beograda. Za svoju hrabrost, Marko je nagrađen sa 20 odsto većom platom.

Po oceni kolega policajaca, Marko Jankov je obeležio 2013. godinu svojim požrtvovanjem, odanosti, ljubavi i neizmernoj hrabrosti kao i spasavanjem života nevinih ljudi.

Pripravnik policije je 12. jula na kanalu Vizelj spasao život našoj Katarini Stojković ne mareći za sopstveni život i bezbednost.

Marko Jankov proglašen za najhrabrijeg policajca godineBio sam u patroli sa kolegama kada nam je stigla dojava da je jedna devojčica u opasnosti da se udavi u kanalu. Ona se igrala sa drugaricom pored kanala i videla čamac vezan za drvo. Ušla je u njega, čamac se iznenada pokrenuo i počeo da se udaljava od obale. Dete se uplašilo, čamac se drmusao sve više, a devojčica je počela da plače i doziva u pomoć“- počeo je priču Marko.

Ugledavši zastrašujući prizor čamca u kojem je Katarima stajala, vrištala i molila za pomoć, otrčao je do kajakaškog kluba i uzeo kajak i veslajući rukama stigao je do devojčice.

Kad me je ugledala, Kaća se ozarila i jako me je zagrlila i bukvalno nije htelo da se odvoji od mene! Uspeo sam da je smirim. Laknulo je i meni i njoj kad se sve završilo i kada mi je obećala da će ubuduće biti pažljivija”- izjavio je Marko.

Marko Jankov je nagrađen za hrabrost sa 20 odsto većom platom ali nagradu smatra ne toliko vrednom koliko vredi život naše Katarine. Dečiji zagrljaj i osmeh su mu najveća nagrada.

Čestitamo Marku na dobijenoj tituli i nagradi! Ne hajući za opasnost i ne mareći za sopstveni život, bezbedno vratio i spasao život Katarini što je za svaku pohvalu i poštovanje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Saobraćajne nezode nisu zaobišle praznike

Saobraćajne nezgode nisu zaobišle praznike

“Božićnim čarolijama” ispred Crkve svetog Luke obeležen najradosniji praznik

“Božićnim čarolijama” ispred Crkve svetog Luke obeležen najradosniji praznik