in

Maloletnik osuđen na 7 godina zbog ubistva profesora dilera

Maloletnik osuđen na 7 godina zbog ubistva profesora - Padinska Skela - Diler - 05.09.2013
Maloletnik osuđen na 7 godina zbog ubistva profesora - Padinska Skela - Diler - 05.09.2013

Maloletni R. Đ. (17) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na sedam godina zatvora zbog toga što je 22. aprila u Padinskoj skeli ubio profesora fizičkog vaspitanja Srećka Ćirića (49).

Postupak je vođen iza zatvorenih vrata, jer je reč o maloletniku. Okrivljeni je priznao da je u noći između 22. i 23. aprila ubio profesora, ali tvrdio je da je to učinio u saomoodbrani.

R. Đ. je ispričao da je, navodno, pokojni Ćirić od njega tražio da ubije izvesnog muškarca, pripadnika kriminalne grupe koja mu je pretila.

„Navodno, profesor mu je obećao da će mu zauzvrat oprostiti dug od 500 evra. R. Đ. je, kako je rekao, prvo to prihvatio i uzeo profesorov pištolj, ali posle se predomislio. Ispričao je da je hteo da vrati pištolj Ćiriću, ali da se profesor tada naljutio“, kaže i dodaje da se sumnja da je maloletnik dugovao Ćiriću novac za drogu.

Te noći su se posvađali i, kako je sedamnaestogodišnjak ispričao, profesor je pokušao da ga udari bejzbol palicom. „Uplašio sam se i pucao. Pogodio sam ga u stomak, a onda sam u njega ispalio još tri hica“, ispričao je, navodno, R. Đ.

Ćerki ubijenog pozlilo

“Maloletni R. Đ. je mirno saslušao presudu, ali ćerka pokojnog profesora teško je podnela suđenje. Počela je da plače i vrišti, pa su je čak pregledali i lekari”,  kaže izvor Kurira iz suda.

Kako navodi, porodica sumnja u zvaničnu verziju događaja i smatra da je u Srećka Ćirića pucao neko drugi.

Profesor dilovao drogu u školi

Profesor, čije je telo pronađeno u šipražju u beogradskom naselju Padinska skela, na stotinak metara od porodične kuće u kojoj je živeo, prema nezvaničnim informacijama, trgovao je narkoticima. Posle zločina, policija je skoro dva meseca tragala za ubicom. Sumnjalo se da iza zločina stoji sukob kriminalnih grupa zbog trgovine narkoticima. Međutim, maloletniku, koji je odmah priznao zločin, lisice na ruke stavljene su 19. juna i od tada je u pritvoru.

Srećko Ćirić bio je hapšen u novembru 2009. zbog sumnje da je član „borčanske grupe“, ali ubrzo je oslobođen jer nisu pronađeni dokazi da je trgovao drogom. Kako nije osuđivan, Ćirić je nesmetano radio kao profesor fizičkog u osnovnoj školi u Padinskoj skeli.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nastavljena izgradnja kanalizacije u naselju Mali Zbeg - 04.09.2013

    Nastavljena izgradnja kanalizacije u naselju Mali Zbeg

    Autobus udario pešaka u Borči

    Linije 95 i 96 u narednih 5 dana saobraćaju izmenjenom trasom