in

Leva obala u pripravnosti. Uvedeno dežurstvo na Dunavu

U pripravnosti: Organizovano dežurstvo na Dunavu - 2014
U pripravnosti: Organizovano dežurstvo na Dunavu - 2014

U opštini Palilula nadležni neprekidno dežuraju i pojačavaju bezbednosne mere zbog najavljenog rasta vodostaja Dunava. Stanje na Dunavu se neprestano prati jer bi rast vodostaja i podzemne vode mogli da poplave oko 70 odsto područja Palilule.

U opštini Paliula organizovano je 24-časovno dežursto Štaba za vanredne situacije koji neprekidno prati stanje na Dunavu i preduzima bezbednosne mere.

Prati se stanje u Ovči, Borči i Krnjači gde podzemne vodu mogu napraviti najveći problem.

Kuće na levoj obali Dunava, blizu kojih se pojavila voda, nisu ugrožene. Jedini problem je što je pojedinim domaćinstvima zbog vode bio onemogućen pristup putu. Evakuisali smo 26 osoba, ali bilo je onih koji su sami otišli kod rođaka i prijatelja. Ljudi iz tog kraja evakuisani su zato što ima mnogo septičkih jama, pa prete zaraze. Porodice su zbinute u OŠ ‘Jovan Ristić’ ali pošto je počela nastava, premešteni su u prihvatne centre u gradu“, izjavili su nadležni opštine Palilula za Politiku.

Stanje na opštini Palilula se neprekidno prati jer bi zbog rasta nivoa Dunava i podzemnih voda, moglo da bude poplavljeno oko 70 odsto njenog područja.

„Konsultovali smo se sa stručnjacima, mada ni oni nisu sigurni koliko bi reka mogla da naraste, jer se nikada nisu susreli sa posledicama ovolikih padavina”, kažu u opštini.

Meštani leve obale su uznemireni i uplašeni jer postoji mogućnost da naša naselja budu ugrožena, ali nadležni kažu da je sve pod kontrolom.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Hvala Vam gradjani leve obale - 2014

Za odbranu leve obale odazvalo se 200 volontera

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borča

DVD Borča već sedam dana interveniše na levoj obali