Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

U pripravnosti: Organizovano dežurstvo na Dunavu - 2014

Leva obala u pripravnosti. Uvedeno dežurstvo na Dunavu

u Vesti od
Tara – T2

U opštini Palilula nadležni neprekidno dežuraju i pojačavaju bezbednosne mere zbog najavljenog rasta vodostaja Dunava. Stanje na Dunavu se neprestano prati jer bi rast vodostaja i podzemne vode mogli da poplave oko 70 odsto područja Palilule.

U opštini Paliula organizovano je 24-časovno dežursto Štaba za vanredne situacije koji neprekidno prati stanje na Dunavu i preduzima bezbednosne mere.

Prati se stanje u Ovči, Borči i Krnjači gde podzemne vodu mogu napraviti najveći problem.

Kuće na levoj obali Dunava, blizu kojih se pojavila voda, nisu ugrožene. Jedini problem je što je pojedinim domaćinstvima zbog vode bio onemogućen pristup putu. Evakuisali smo 26 osoba, ali bilo je onih koji su sami otišli kod rođaka i prijatelja. Ljudi iz tog kraja evakuisani su zato što ima mnogo septičkih jama, pa prete zaraze. Porodice su zbinute u OŠ ‘Jovan Ristić’ ali pošto je počela nastava, premešteni su u prihvatne centre u gradu“, izjavili su nadležni opštine Palilula za Politiku.

Zanimljivo:  Ponudu za kupovinu PKB dostavila samo jedna kompanija

Stanje na opštini Palilula se neprekidno prati jer bi zbog rasta nivoa Dunava i podzemnih voda, moglo da bude poplavljeno oko 70 odsto njenog područja.

„Konsultovali smo se sa stručnjacima, mada ni oni nisu sigurni koliko bi reka mogla da naraste, jer se nikada nisu susreli sa posledicama ovolikih padavina”, kažu u opštini.

Meštani leve obale su uznemireni i uplašeni jer postoji mogućnost da naša naselja budu ugrožena, ali nadležni kažu da je sve pod kontrolom.


Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh