Dobrovoljno vatrogasno društvo Borča

DVD Borča već sedam dana interveniše na levoj obali

u Vesti

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Borče uhvatilo se u koštac sa vodenom stihijom i problemima leve obale Dunava. Zahvaljujući njihovim intervencijama, sačuvane su mnoge kuće i životi, i vraćeni su osmeh na lice i vera i nada u bolje sutra.

Sa poplavama na našoj teritoriji bore se već sedam dana, intervenisali su na više od 40 lokacija a iz 50 kuća su izvlačili vodu.

Prvo su delovali u prioritetnim ulicama leve obale, koje su bile poplavljene, a zatim i na čišćenju pumpi koje vuku vodu iz naših kanala preko nasipa.

„Pre svega smo delovali u reonima ulica Mitra Trifunovića Uče, Kikindske i svih poprečnih ulica, zatim u ulicama na Malom Zbegu, u Ravničarskoj, kao i u svim ulicama iza ‘Like sistema’, u Pakračkoj i Padejskoj ulici u Krnjači, Petra Drapšina u Borči itd”, kaže Jankov Branislav, predsednik I.O. DVD Borča.

Dodaje da su i učestvovali u čišćenju pumpi koje vuku vodu iz naših kanala preko nasipa i time povećali protok, tako da te pumpe posle njihove intervencije a i stalnog čišćenja, vuku preko 15 kubika vode u sekundi.

Dežurstvo u Vatrogasnom domu u Borči je stalno i po listi prioriteta uz saglasnost Kriznog štaba opštine Palilula, vrši se izvalačenje vode iz domova građana leve obale.

Vodena stihija na levoj obali ih nije uplašila, već najavila ozbiljnu bitku gde su vatrogasci koji dišu jednom dušom uspeli da sačuvaju levu obalu Dunava.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borča (DVD Borča) postoji već 116 godina i pomaže kad je najteže, a tad su brži čak i od vatre i vode.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borča

Vreme je da se čuje za najbolje vatrogasce koji su iz Borče, koji dišu jednom dušom, koji su branili i čuvali našu levu obalu Dunava. Postoje već 116 godina a osnovani su baš zbog elementarnih nepogoda i pružanja ruke levoj obali. VELIKO HVALA!

Tags:

1 Comment

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH