in

PKB formirao radnu grupu za odbranu od poplava

PKB formirao radnu grupu za odbranu od poplava
PKB formirao radnu grupu za odbranu od poplava

Poljoprivredna korporacija Beograd formirala je radnu grupu za odbranu stambenih objekata u naseljima Pančevačkog rita od poplava. Na raspolaganje je dala i mehanizaciju koja je angažovana u ugroženim područjima.

Tehničku podršku opštini Palilula dala je Poljoprivredna korporacija Beograd koja se takođe uključila u saniranju posledica vremenskih nepogoda na levoj obali Dunava.

PKB je opštini Palilula stavio na raspolaganje osam traktora, četiri mobilna dizel-pumpna agregata i 24 zaposlena za rad u tri smene.

„Jedan agregat je upotrebljen za crpljenje vode iz poplavljenih stanova u Borči a tri su istiskivala vodu iz dvorišta i kuća u Krnjači. Formirana su i dva tima od po 12 zaposlenih za čišćenje rešetki na crpnim stanicama Borča i Ovča”, navode u PKB-u.

PKB je pružio pomoć u ispumpavanju vode i drugim naseljima leve obale Dunava..

Mehanizacija PKB-a angažovana je ne samo na levoj obali Dunava, već i Šapcu za izgradnju nasipa od džakova, a svoju humanost su pokazali i donacijom sredstava stanovnicima Obrenovca.

„U saradnji sa Gradskim štabom, u nedelju je stanovnicima Obrenovca isporučeno 15.000 konzervi mesnih prerađevina. Zaposleni u PKB-u donirali su i pelene i hranu za bebe, a radnici koji žele darovaće po jednu dnevnicu”, kažu u PKB-u.

Obilne padavine izazvale su i štetu na poljima ovog kombinata ali podaci se još uvek prikupljaju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Dobrovoljno vatrogasno društvo Borča

    DVD Borča već sedam dana interveniše na levoj obali

    Humanitarni turnir u Crvenki za pomoć ugroženima - 2014

    HUMANITARNI TURNIR u Crvenki za pomoć ugroženima