PKB formirao radnu grupu za odbranu od poplava
PKB formirao radnu grupu za odbranu od poplava

PKB formirao radnu grupu za odbranu od poplava

u Vesti

Poljoprivredna korporacija Beograd formirala je radnu grupu za odbranu stambenih objekata u naseljima Pančevačkog rita od poplava. Na raspolaganje je dala i mehanizaciju koja je angažovana u ugroženim područjima.

Tehničku podršku opštini Palilula dala je Poljoprivredna korporacija Beograd koja se takođe uključila u saniranju posledica vremenskih nepogoda na levoj obali Dunava.

PKB je opštini Palilula stavio na raspolaganje osam traktora, četiri mobilna dizel-pumpna agregata i 24 zaposlena za rad u tri smene.

„Jedan agregat je upotrebljen za crpljenje vode iz poplavljenih stanova u Borči a tri su istiskivala vodu iz dvorišta i kuća u Krnjači. Formirana su i dva tima od po 12 zaposlenih za čišćenje rešetki na crpnim stanicama Borča i Ovča”, navode u PKB-u.

PKB je pružio pomoć u ispumpavanju vode i drugim naseljima leve obale Dunava..

Mehanizacija PKB-a angažovana je ne samo na levoj obali Dunava, već i Šapcu za izgradnju nasipa od džakova, a svoju humanost su pokazali i donacijom sredstava stanovnicima Obrenovca.

„U saradnji sa Gradskim štabom, u nedelju je stanovnicima Obrenovca isporučeno 15.000 konzervi mesnih prerađevina. Zaposleni u PKB-u donirali su i pelene i hranu za bebe, a radnici koji žele darovaće po jednu dnevnicu”, kažu u PKB-u.

Obilne padavine izazvale su i štetu na poljima ovog kombinata ali podaci se još uvek prikupljaju.

Tags:

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH