in

Konkurs Biblioteke „ Milutin Bojić “: „ Knjiga ili film – inspiracija i doživljaj “

Biblioteka „ Milutin Bojić “ raspisala je literarni konkurs „Knjiga ili film – inspiracija i doživljaj“ u kojem pravo učešća imaju učenici od petog do osmog razreda Osnovne škole „Vasa Pelegić“. Konkurs je otvoren do 16. decembra.

Literarni konkurs Biblioteke „Milutin Bojić“ bi mogao da bude naslovljen i sa „Šta čitam i šta mi se događa“, „Čitam i uživam“, „Moji filmovi su moja stvar“ ili bilo koji naslov vezan za knjigu ili film, ali je važno da štivo bude kreativno i da nosi pečat stvaralaštva.

Cilj konkursa je usavršavanje pismenosti, razvijanje kreativnosti i dublje proučavanje književne umetnosti. Takođe, cilj jeste da se deca aktiviraju i da dođu do izražaja, ali i da se izdvoje najbolji radovi koji će biti objavljeni na sajtu Biblioteke i osvojiti vredne nagrade.

Stručni žiri će izabrati tri najblja rada koja odišu kreativnošću, koja nose svoj pečat i izdvajaju se od ostalih. Kreativni proces bi trebalo da podrazumeva i maštu, originalnost, produktivnost a proizvod kreativnog mišljenja je stvaranje nečeg novog.

Konkurs je otvoren do 16. decembra a Vaše radove dragi naši mališani možete dostavitii u štampanom ili pisanom obliku u Biblioteku “Milutin Bojić”, Mihaja Emineskua 78. Svečano proglašenje pobednika održaće se 23. decembra u sali Biblioteke “Milutin Bojić” u Ovči.

Biblioteka “Milutin Bojić” na ovaj način promoviše i podržava pa i podstiče stvaralaštvo mladih. Podsticanje inovacija, stvaralaštva i talenata mladih je za svaku pohvalu jer našim mališanima ovakvi projekti su itekako potrebni.

Dragi naši učenici Osnovne škole “Vasa Pelegić” prijavite se na konkurs „Knjiga ili film- inspiracija i doživljaj“, pokažite kreativnost na papiru i osvojite vredne nagrade. Želimo svim mališanima, puno sreće i uspeha!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borča Kotež,Krnjača i Vrbovski bez struje

    Sutra bez struje pojedine ulice u Borči i Malom Zbegu

    Radovi na rekonstrukciji pruge Beograd-Pančevo počinju u martu

    Radovi na rekonstrukciji pruge Beograd-Pančevo počinju u martu