in

Konačno, krajem oktobra tender za izgradnju kanalizacije

Jedna od najvažnijih odluka na današnjoj sednici Skupštine grada jeste ona o potpisivanju ugovora sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali.

Od EIB-a smo već dobili donaciju od milion evra za projektovanje čitave kanalizacone mreže koja je potpisana u julu. Uspeli smo da završimo posao koji je trajao nekoliko godina – rekao je Vesić i dodao da je izgradnja kanalizacije planirana mnogo duže i nisu samo uzrok bile poplave koje su se nedavno desile, već su one samo ubrzale proces. 

Zamenik gradonačelnika je najavio da će ugovor biti potpisan u narednim danima, kao i da se nada da će krajem oktobra biti raspisan tender za radove.

To znači da ćemo, kako je i obećano građanima na levoj obali Dunava, početkom sledeće godine, sa prvim prolećnim danima početi izgradnju kanalizacije. Nije reč samo o fekalnoj kanalizaciji već i o izgradnji prečistača za preradu otpadnih voda tako da će sva kanalizacija koja sa leve obale ide u Savu i Dunav biti direktno prerađena – objasnio je on.

Vesić je podsetio i da JP „Srbijavode” trentutno na levoj obali Dunava čisti oko 160 kilometara kanala.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Prva isporuka novih autobusa Beogradu početkom oktobra

Izmene na linijama 43 i 96 se nastavljaju, rok bio do danas