in

Kićenje jelke i ukrašavanje doma budi dete u svakome od nas

Centar grada je već uveliko ukrašen, okićen i novogodišnje osvetljen i spreman za doček naredne godine. Uličnu novogodišnju rasvetu dobila je i naša Leva obala, zapravo, samo jedna ulica leve obale (barem koliko mi znamo) u Borči, o čemu smo već pisali i tu vest možete videti ovde.

Ipak, sada ne želimo da stavljamo akcenat na to kako su nam okićene javne površine, za koje i onako nismo lično bili zaduženi. Želimo da vidimo kako je svaki pojedinac za sebe- sebi i svojoj porodici ulepšao prostor i učinio atmosferu toplijom.

U ovim zimskim prazničnim danima, pored grejnog tela, sigurno nas može zagrejati i malo svetlucave čarolije. Mnogi su već okitili svoje jelke, ukrasili i osvetlili svoje terase i dvorista. Neki to još uvek nisu, da li zbog lenjosti, manjka vremena ili nekog samo sebi znanog razloga.

Prilikom jedne večernje šetnje, našeg reportera u Borči, izdvojila se i privlačila poglede jedna baš upadljivo i lepo okićena terasa. Bilo bi lepo kada bi i ostale na sličan način bile ukrašene. Mada, ohrabrujuće je i ovako- simboličan prikaz da je nekada dovoljno i da samo jedan „sija“, pa da svima bude bolje.

Ipak, priznajemo da čak i u našoj maloj redakciji postoje pojedinci koji se izdvajaju i bojkotuju novogodišnje ukrašavanje kuće i kićenje jelke. Mi želimo da stanovnici leve obale Dunava ne budu poput ovih pojedinaca, već da priušte sebi „vremeplov“ i ponovo osete onu neizbežnu dečiju radost, prilikom ove novogodisnje aktivnosti.

Nema izgovora, posebno ako u Vašoj kući borave i oni najmlađi. Ako ne baš zbog sebe, onda barem zbog njih ulepšajte prostor i pružite malo životne radosti. Mnoge ukrase možete i sami napraviti uz malo mašte ili tuđih ideja, malo izdvojenog vremena i dobre volje. Takođe, ukrase i lampice možete sebi priuštiti u raznim radnjama i po različitim cenama, čak i vrlo pristupačnim, pa uglavnom ko želi može sebi i priuštiti.

Vikend je, i to pretposlednji u ovoj godini. Možda je baš večeras prilika za stvaranje lične novogodišnje čarolije. Ispratite ovu godinu što bolje znate i možete i uplovite u narednu onako kako dolikuje.

Nemojte nikada zaboraviti da se uz našu ličnu promenu na bolje, menja i ceo svet na bolje. Ukrašavanje je samo podsetnik i prikaz kakvi treba unutar sebe da budemo. Osmeh na lice, upalite novogodišnje lampice i još bitnije upalite lampice sreće u sebi, koje će svetleti cele naredne godine.

Foto: Ilustacija

 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Akcija „Tiršova u lokalnoj zajednici“ započeta baš u Borči

    Počeli novi građevinski radovi u Centru V pored tržnog centra