in

Počeli novi građevinski radovi u Centru V pored tržnog centra

Nakon izgradnje Lidl-a i Shoppy tržnog centra, dosta se govorilo o preostalom delu zemljišta na ovoj lokaciji. Kružile su različite pretpostavke, a već dva dana ova lokacija je ponovo u žiži interesovanja.

Kao što je veliki broj sugrađana i primetio, građevinci su započeli pripremu zemljišta za izgradnju. Bageri su doveženi, kamioni nasipaju teren, a uklonjeni su i električni kablovi koji prelaze preko ovog zemljišta.

Građani su se nadali da će na pomenutoj lokaciji možda dobiti bazen, bioskop, dom kulture, pa možda čak i pozorište.. Ipak to od samog početka nije bilo moguće jer parcele prelaze u privatno vlasništvo i stoga nismo mogli očekivati javnu ustanovu.

Kako se više ne bi nagađalo, obišli smo radove i saznali da će na ovom zemljištu biti izgrađeni stambeno – poslovni objekti, odnosno stambene zgrade koje će u svom sklopu sadržati i lokale različitih namena.

Podsećamo vas da je krajem maja ove godine PKB je raspisao tender za prodaju dve parcele, KO 1453/28 i 1453/29, po početnoj ceni od 500.000 evra po hektaru za obe nepokretnosti.

Parcela 1453/29 je dobila svog novog vlasnika, lokalnu firmu W.D. Concord West, dok druga parcela nije menjala svog vlasnika. Početkom oktobra je od parcele koja je prešla u privatno vlasništvo je prodato 40 ari placa po ceni od 284.072 EUR.

Do preciznijih informacija nismo uspeli da dođemo jer iako su radovi započeti pre nekoliko dana ne postoji bilo kakvo obaveštenje o tome ko je tačno izvršilac niti kada je planiran završetak gradnje. Ono što je sigurno jeste da će građani Leve obale Beograda još neko vreme (verovatno duže) sačekati bilo kakav objekat iz oblasti opšte kulture i znanja.

Foto: J.D.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. pa naravno da ništa niste saznali, kada se zida nelegalno.. Pogledajte sajt APR-a, deo „građevinske dozvole“ nema ništa za ove dve parcele.. znači neko ponovo zida nelegalno po Borči..

    • Druže,
      Da se nelegalno zida po Borči to je apsolutna činjenica. Da ne pominjem 4 zgrade koje lopina gradi nedaleko od pomenute parcele. Međutim, kako se trenutno vrše zemljani radovi nije neophodno da imaju gradjevinsku dozvolu. Primera radi, Gradsko stambeno nije imalo gradjevinsku dozvolu za Zemunske kapije kada je KOTO firma počela da priprema lokaciju.

Kićenje jelke i ukrašavanje doma budi dete u svakome od nas

Bez struje delovi Borče, Sebeša, Pretoka, Koteža…Uzrok nepoznat!