Akcija „Tiršova u lokalnoj zajednici“ započeta baš u Borči - www.lobi-info.rs

Akcija „Tiršova u lokalnoj zajednici“ započeta baš u Borči

1 minut za čitanje

Mališani iz vrtića „Dunavska bajka“ u Borči učestvovali su u prvoj edukativnoj radionici o zdravlju „Tiršova u lokalnoj zajednici“ koju su organizovale GO Palilula i Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj.

Deca uzrasta od tri do šest godina učili su o tome da su im „beli mantili“ prijatelji a ne neko koga treba da se plaše, ali i o važnosti higijene ruku.

Glavna sestra Univerzitetske dečje klinike Milica Pavićević, kaže da ta klinika ima dva cilja kada je u pitanju projekat „Tiršova u lokalnoj zajednici“. Jedan od njih je, da se deci približe beli mantili kojih se oni neretko plaše, te da se istakne značaj higijene ruku. Drugi cilj je, prema njenim rečima, da se pokaže da je Univerzitetska klinika prijatelj dece ne samo na klinici već svuda.

Sledeće godine nastavljamo sa akcijama dok ne obiđemo sve vrtiće. Univerzitetska klinika se trudi i u lokalnoj samoupravi i kod nas da svoj doprinos zdravstevnoj zaštiti najmlađe populacije“, navela je Milica Pavićević

Ona je istakla da će se akcija „Dečja klinika prijatelj dece u lokalnoj zajednici“ sprovesti i u ostalim predškolskim ustanovama na teritoriji Palilule, gde ih ima 35.

 

Leave a Reply

Prethodna priča

Varičele, odnosno ovčije boginje, u vrtićima pod kontrolom

Sledaća priča

Kićenje jelke i ukrašavanje doma budi dete u svakome od nas

Poslednje od Društvo