in

Kao što smo pretpostavili, neće svi autobusi biti crveni

Nedavno smo pisali o suludoj ideji gradskih vlasti da prefarbaju sva vozila beogradskog javnog gradskog prevoza u crveno. Međutim, izgleda da do toga ipak neće doći i to iz marketinških razloga.

Kako smo i pretpostavili u članku posvećenom smešnoj ideji prefarbavanja svih beogradskih autobusa, trolejbusa i tramvaja u crveno, neće sva vozila JGP-a biti prefarbana u crvenu boju.

Razlog tome su, naravno, reklame.

Naravno, kada se uzme u obzir cena koju poslodavac mora da plati da bi se reklamirao na vozilima javnog gradskog prevoza, razumljivo je zašto se lako dolazi do odstupanja od „crvenog“ pravila.

Naime, cene postavljanja reklama zavise od proizvođača autobusa, tramvaja ili trolejbusa. Ko hoće da se reklamira na „špancu“, treba da izdvoji 650.000 dinara!

Ukoliko se, npr. zakupljuje običan zglobni autobus, ta cena na period od tri meseca iznosi oko 97.000 dinara.

Naravno, važno je i na kojoj liniji poslodavac želi da se reklamira te su stoga najviše na ceni linije 15, 16, 17, 18, 23, 26, 31, 37 i 48 dok su linije sa leve obale povoljnije.

Što se tiče farbanja ostatka autobusa, u crvenoj će biti svi oni delovi koje poslodavac nije zakupio za svoju reklamu. Znači, vlasti ostaju uporne.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sugrađani, čuvajte se komaraca!

    Spremite se za prolećno sađenje cveća-2015-08

    Spremite se za prolećno sađenje cveća