Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Sugrađani, čuvajte se komaraca!

u Vesti od
Tara – T2

U prethodnih nekoliko dana poajačn je broj pacijenata koji se javljaju svojim lekarima sa simptomima virusa zapadnog Nila – malaksalost, temperatura i glavobolja.

Dragi sugrađani, ukoliko osećate neke od ovih simptoma, hitno se javite obližnjem domu zdravlja ili nekoj drugoj medicinskoj ustanovi. Ne mora da znači da ste već zaraženi virusom zapadnog Nila ali je važno da znate na čemu ste jer je kod ove bolesti što raniji početak lečenja od izuzetno velike važnosti.

Virus zapadnog nila prenose uglavnom komarci kojih na levoj obali ima daleko više nego što je to normalno te zato apelujemo na sve sugrađane da izbegavaju mesta na kojima se nalaze rojevi komaraca, kao i da koriste preparate za njihovo eliminisanje.

Zanimljivo:  Radnici sa gradilišta u Krnjači bežali pred inspekcijom (VIDEO)

Najugroženiji su stariji ljudi i hronični bolesnici a čak u 80 % slučajeva zaražena osoba nema nikakve indikacije da nosi virus.

Iz Zavoda za biocide kažu da odmah po dobijanju informacija gde ima prenosilaca virusa zapadnog Nila organizuju suzbijanje komaraca na tim teritorijama.

Za sada to su teritorije gradova Pančevo i Smederevo a što se tiče Beograda, na oprezu treba da budu stanovnici Surčina, Čukarice, Sopota, Obrenovca, Grocke, Zemuna, Rakovice, Voždovca i, naravno, Palilule a posebno stanovnici leve obale Dunava.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh