in

Kanalizacija u Bloku braće Marić: Prva faza gotova krajem januara 2019. godine

Zbog velikog interesovanja sugrađana vezano za nastavak radova na kanalizacionoj mreži u Krnjači, tačnije u bloku Braće Marić, obratili smo se Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Prema odgovoru koji smo dobili iz Direkcije, u prvoj fazi radova izvodi se gravitacioni kolektor dužine 1200 metara, koji prolazi kroz četiri ulice, posle čega će se nastaviti sa izgradnjom mreže u ostalim delovima naselja.

Kako su naveli u saopštenju koje smo dobili, završetak prve faze radova planiran je krajem januara 2019. godine, dok će naredna faza biti predmet javne nabavke tokom sledeće godine.

Za crpnu stanicu sa potisom, koja je funkcionalni deo ovog sistema, u toku su aktivnosti na formiranju građevinske parcele. – kažu u Direkciji

U drugoj fazi radova izgradiće se preostali deo gravitacionog kolektora (1000 metara), kao i kanalizaciona mreža pod pritiskom u ostalim ulicama naselja. Po završetku svih radova 483 domaćinstva će dobiti priliku da se u posebnom postupku pred nadležnim komunalnim preduzećem priključi na gradsku kanalizacionu mrežu.

Projektovanu kanalizacionu mrežu čini 2,2 kilometra gravitacionog kolektora, 5,3 kilometara kanalizacije će se graditi kao mreža niskog pritiska u ostalim ulicama naselja, a za potrebe prepumpavanja upotrebljenih voda biće izgrađena šahtna crpna stanica.

Plan razvoja vodovodne i kanalizacione mreže Direkcija je objavila još 2016. godine o čemu smo i tada detaljno pisali, što možete pogledati OVDE. Takođe, na sajtu Direkcije moguće je preuzeti detaljan PLAN RAZVOJA VIK SISTEMA NA PODRUČJU OPŠTINE PALILULA.

Inače, kanalizacioni sistem na levoj obali Dunava koncipiran je kao nezavisan, separacioni sistem, koji pokriva oko 12.000 ha, pri čemu je recepijent za otpadne vode reka Dunav preko planiranog postrojenja PPOV „Krnjača“.

Prema dosadašnjim planovima i najavama, kanalizacija u Krnjači bi trebalo da bude potpuno završena do 2025. godine. 

Početkom ovog meseca, Goran Vesić je najavio da će Krnjača konačno dobiti kanalizaciju. Kako je objasnio, Grad će početkom 2019. potpisati ugovor sa stranim investitorom o izgradnji kanalizacije na levoj obali Dunava.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Kako privatnici zarad ličnog profita uništavaju zelene oaze na levoj obali (FOTO)

Svete mošti rostovsko-jaroslavskih svetitelja u Hramu Svetog Oca Nikolaja u Borči