Svete mošti rostovsko-jaroslavskih svetitelja u Hramu Svetog Oca Nikolaja u Borči - www.lobi-info.rs

Svete mošti rostovsko-jaroslavskih svetitelja u Hramu Svetog Oca Nikolaja u Borči

1 minut za čitanje
1

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa banatskog Nikanora, svete mošti rostovsko-jaroslavskih svetitelja iz Spaso-Jakovlevskog Dimitrieva muškog manastira, boraviće u Hramu Svetog oca Nikolaja u Borči od 22. do 25. novembra.

Mošti ruskih svetitelja stigle su u Srbiju u prvoj polovini oktobra. Svečani doček  organizovan je 11. oktobra ispred hrama Svetog Save na Vračaru. uz blagoslov patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila, mošti su bile izložene u više gradova u Srbiji.

Doček moštiju u Hram Svetog oca Nikolaja, je u četvrtak, 22. novembra u 17.00 časova. U kovčegu sa moštima 18 svetitelja nalaze se i mošti Svetog blagovernog Kneza Aleksandra Nevskog, prepodobnog Sergeja Radonežskog i sve Rusije čudotvorac.

U nedelju, 25. novebra, u hramu Svetog ocxa Nikolaja, služiće se Sveta arhijerejska liturgija, sa početkom u 09.00 časova.

Liturgijom će načelstvovati Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor, a nakon Svete liturgije, mošti će biti ispraćene iz naše banatske eparhije.

Foto: Politika

1 Comment

Leave a Reply

Prethodna priča

Kanalizacija u Bloku braće Marić: Prva faza gotova krajem januara 2019. godine

Sledaća priča

Sutra u Borči, Krnjači, Kotežu i Ovči suve slavine na višim spratovima

Poslednje od Dešavanja