in

Još uvek bez rešenja za prevoz do Ovčanskog Sebeša

Kako saznajemo uspostavljanje minibus linije kroz naselje Ovčanski Sebeš ne zavisi od Sekretarijata za javni gradski prevoz, ali ni od GO Palilula. 

Neophodni građevinski radovi, koje je potrebno uraditi kako bi se deo naselja povezao sa Zrenjaninskim putem, i konačno uspostavila minibus linija, nisu u nadležnosti opštine.

Nažalost, sve neophodne intervencije koje su potrebne kako bi se ovaj problem rešio nisu u nadležnosti Opštine. Sve ulice na tom području ne pripadaju pod kategorisane puteve koji su u domenu jedne gradske opštine. – kažu u GO Palilula. 

Međutim, ni nadležni iz Grada ne odgovaraju na to zašto se ne izda nalog nadležnom preduzeću da se taj deo puta sredi. Iako su meštani pisali peticije i u više navrata blokirali prugu, zasada ništa od toga nije urodilo plodom.

Dok se čelnici ne usaglase, stanovnicima Ovčanskog Sebeša jedina veza sa gradom i dalje su samo linije BG voza, koje u proseku saobraćaju na svakih sat vremena. Novi red vožnje uspostavljen je u julu prošle godine.

Tada su zbog rekonstrukcije pruge proređeni polasci BG voza na samo tri u toku jednog sata. Novo iznenađenje usledilo je u oktobru, kada je uveden samo jedan polazak na sat vremena.

Iz Sekretarijata za javni gradski prevoz kažu da je za uspostavljanje linije minibus prevoza potrebno obezbediti minimalnu širinu kolovoza za dvosmerno kretanje vozila. One deonice koje nije moguće iz tehničkih razloga proširiti, potrebno je regulisati adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

Kako dodaju neophodno je napraviti i trotoare sa najmanje jedne strane ulice, kako bi pešaci mogli bezbedno da se kreću, kao i okretnicu u blizini pruge. Međutim, dok se pomenuti radovi ne sprovedu u delo, meštanima ovog dela leve obale pešačenje i po nekoliko kilometara do domova ne gine.

Iako ih od centra prestonice deli svega devet kilometara, kako bi došli do grada moraju da putuju nekad i duže od sat vremena. Kada im voz pobegne, prinuđeni su da pešače do centra Ovče kako bi stigli do autobuske linije 105.

Nadamo se da će se državne institucije usaglasiti ubrzo kako naši sugrađani na Ovčanskom Sebešu ne bi i dalje bili odsečeni od sveta.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Potrebno je napraviti nekakav plan i povezati i druge delove leve obale koji su jako daleko od Zrenjaninca a nemaju gsp prevoz! Prvenstveno mislim na naselja Pretok i Zbeg čiki delovi naselja su daleko i kilometar ipo od Zrenjaninca. Tu bi idealna neka mini linija koja bi mogla kružiti Pretok-Zbeg (naselje i groblje)-Borča. Ogromnu korist bi imala deca đaci-pešaci! Putna imfrastruktura na Zbegu može ozbiljno da se proširi ako se i u ostatak kanala postave drenažne cevi i zabetonira te proširi kolovoz.

Radnik kampa za azilante u Krnjači teško povređen

Produžen rok za plaćanje januarskih računa „Infostana“