in

Humanitarna predstava za malog Lazara iz Borče

Humanitarna predstava za malog Lazara iz Borče - 03.10.2014
Humanitarna predstava za malog Lazara iz Borče - 03.10.2014

Povodom Dana autizma, Studio glume „Dve besne gliste“ odigraće 3. oktobra u 20 časova predstavu „Barabe“ na sceni Stamenković.

Ova predstava je humanitarnog karaktera – sav prihod od ulaznica namenjen našem komšiji iz Borče, malom Lazaru Reljiću. Cena jedne ulaznice je 200 dinara i moći će da se kupi pre početka predstave.

Lazar ima četiri godine i boluje od autizma, bolesti koju nazivaju tragedijom 21. veka.

Prema svetskoj statistici, osobe s autizmom čine jedan odsto populacije. Samo u Evropi oko pet miliona ljudi boluje od ove bolesti, dok za Srbiju nema preciznih podataka ali se pretpostavlja da je broj obolelih oko tri hiljade.

Autizam je razvojni poremećaj koji se javlja u ranom detinjstvu i traje do kraja života. Osobe sa ovim problemom imaju teškoća u učenju, počev od ranog usvajanja osnovnih navika, pa do sticanja apstraktnih znanja i socijalnih veština. Smetnje su najviše izražene u domenu komunikacije, u razumevanju i prihvatanju pravila i zahteva koje socijalne situacije postavljaju i usklađivanju sopstvenog ponašanja tim situacijama.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje i naše sugrađane da 3. oktobra dođu u UK Palilula, podrže ovu humanitarnu akciju i uživaju u predstavi.

Zahvaljujemo se studiu glume „Dve besne gliste“ na izvođenju i UK Palilula koja je ustupila scenu za ovu humanitarnu predstavu.

Humanitarna predstava za malog Lazara iz Borče - 03.10.2014

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

    „Ritam fest“ u Borči odložen zbog kiše

    Dva učenika u Urgentnom zbog tuče u poljoprivrednoj školi - 2014

    Dva učenika u Urgentnom zbog tuče u Poljoprivrednoj školi