in

GSP: Od sutra oštrije kažnjavanje

Mesec dana opomene neplatišama i pojačane kontrole završava se sutra, kada stupa na snagu Odluka o javnom linijskom prevozu. Tokom prethodnih mesec dana kontrola je bila znatno brojnija i GSP je pokušavao svojom kampanjom da ubedi Beograđane da karta mora da se plaća. Od sutra kreću rigoroznije mere.

„Ova odluka podrazumeva da je neplaćanje karte prekršaj. Kontrolor direktno na licu mesta naplaćuje posebnu kartu koja važi za ceo dan vožnje i košta 2.000 dinara. Ako je putnik ne plati, on podleže Zakonu o prekršajima. U tom slučaju kazna iznosi 6.000 dinara i ona se šalje na kućnu adresu. Ako se plati u roku od osam dana, iznosi 3.000 dinara, a u slučaju da se uopšte ne plati, putnik ulazi u registar prekršaja. To opet znači da građanin zabeležen u registru prekršaja, nema pravo da registruje auto, produži ličnu kartu ili bilo koji dokument dok ne izmiri svoje obaveze prema državi“, izjavio je direktor direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

On je naglasio da građane treba uputiti da je u prethodnih mesec dana trajao pripremni period, a da se od sutra kreće sa najavljenim kažnjavanjem. Takođe se zahvalio građanima koji su za ovih mesec dana shvatili da je neophodno kupovati kartu jer je to jedini način da GSP opstane.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Srpkinje - prve žene koje su osvojile Dunav -2014

    Srpkinje – prve žene koje su „osvojile“ Dunav

    DVD Kotež izvodi vatrogasnu vežbu za najmlađe Kotežane - 2014

    DVD Kotež izvodi vatrogasnu vežbu za najmlađe Kotežane