in

Gradonačelnik najavio tri nova vrtića

Vrtić Veseljko Kotež, LOBI
Vrtić Veseljko Kotež, LOBI

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je juče, 23. septembra, izgradnju još tri vrtića u glavnom gradu. Nadamo se da će jedan od njih biti na levoj obali.

Gradonačelnik je izjavio da grad želi da za svako dete bude mesta u vrtićima te da će se zbog toga u Beogradu do kraja godine podići još tri obdaništa.

On je dodao i: „Ako to znači da ćemo sa privatnicima razgovaratii da oni otvore privatni vrtić u blizini, radićemo i na tome. Pozivam građane da mi pošalju tu inicijativu“.

Leva obala Dunava u Beogradu već godinama muku muči sa vrtićima na svojoj teritoriji. Svake godine suočeni smo sa nedovoljnim brojem mesta u obližnjim obdaništima a roditelji te muke najbolje poznaju.

I pored najavljenog povećanja kapaciteta u vrtićima na levoj obali prethodne godine, pojedini roditelji opet nisu uspeli regularno upisati svoje dete.

Početkom avgusta imali smo vest da će u Beogradu biti dovoljno mesta za svako dete koje želi u obdanište. Međutim, već sredinom septembra brojke su pokazale drugačije.

Mi se iskreno nadamo da će jedan od ova tri vrtića koja je gradonačelnih najavio biti podignut na levoj obali. Imamo prostora, imamo dece a ako treba slati i dopis, i to ćemo uraditi.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Građani Ovče u petak ceo dan bez vode

    Posetite najveću interaktivnu izložbu o Mihajlu Pupinu