in

Građani Koteža sumnjaju u ispravnost vode zbog fekalija

Građani Koteža sumnjaju u ispravnost vode - 2014

Nakon tri dana kvar je konačno saniran u naselju Kotež i stanovnici su sinoć dobili vodu. Međutim, Kotežani ne piju vodu jer tvrde da se pomešala sa fekalijama dok nadležni uveravaju da je voda potpuno ispravna.

Zbog velikog kvara na vodovodnoj mreži celokupno naselje Kotež i njegovih deset hiljada stanovnika nisu imali vodu čak tri dana!

Kvar na cevovodu u ulici Sutjeska u Kotežu desio se ispod nadvožnjaka u kanalu koji je ispunjen kanalizacionim sadržajem. Zbog pomenute činjenice građani brinu o kvalitetu vode jer je cev pukla usred kanala u koji se slivaju septičke jame.

U Beogradskom vodovodu i kanalizaciji uveravaju da do mešanja vode sa fekalijama ipak nije moglo da dođe. Pucanje cevi na nezgodnom mestu odužilo je radove i do kasno u noć su ostali da ispiraju cevi.

„Voda iz beogradskog vodovodnog sistema, koja dolazi do meštana Koteža a samim tim i u ulici Sutjeska provereno je dobrog kvaliteta. Deo cevovoda koji je došao u dodir sa kanalizacionim sadržajem je odmah zatvoren”, navode u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji.

U Zavodu za javno zdravlje potvrdili su da su upoznati sa kvarom na vodovodnom sistemu u Kotežu, kao i da je voda uzeta na analizu kako bi se ponovo uspostavio regularni sistem.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Otvorena prva Idea Super u Borči

    Otvorena „Idea super“ u Borči

    Adidas vodi u Rio Veljka iz Borče

    Veljko iz Borče osvojio put u Brazil na SP u fudbalu 2014.