in

Građani Koteža tek sutra dobijaju vodu

Građani Koteža tek sutra dobijaju vodu - 08.04.2014

Zbog velikog kvara na vodovodnoj mreži celokupno naselje Kotež, odnosno 10 hiljada stanovnika, od ponedeljka ujutru nema vodu.

Prvobitno je planirano da oštećenje na cevi prečnika 150 milimetara bude sanirano do ponedeljka uveče ali se predviđeni rok produžio do danas do popodnevnih sati.

Međutim, nadležni iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije kažu da će zbog obima radova i to biti produženo. Prema njihovima rečima, naši sugrađani iz Koteža vodu bi trebalo da dobiju tek sutra uveče.

Ono što je dobro jeste da će kvar biti otklonjen večeras ali je, kažu, neophodno dezinfikovati sistem i uraditi analizu vode.

Kvar na cevovodu izazvan je nemarom građanina koji je neodgovornim postupkom oštetio cevovod o čemu je odmah obaveštena nadležna inspekcija.

Ovu informaciju su nam potvrdili i stanovnici Koteža: „Nije pukla cev nego je nepažnjom bagerista koji je čistio kišni kanal (a po nalogu investitora obližnje stambene zgrade u izgradnji) bez prave informacije oštetio glavnu cev vodovoda„, kaže naš sugrađanih D.V.

Građani se trenutno snalaze tako što kupuju flaširanu vodu i koriste je maltene za sve – piće, umivanje, pranje suđa itd. Čini nam se da će u celoj ovoj priči najviše profitirati trgovci jer se u Kotežu traži flaša više.

Nadležni kažu da je za najnužnije potrebe obezbeđen dovoljan broj cisterni s vodom.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Taksista udario dete na okretnici 95 i 96 u Borči - 07.04.2014

    Taksista udario dete na autobuskoj okretnici u Borči

    Zrenjaninski put: Taksista doživeo infarkt tokom vožnje, sleteo sa puta i poginuo - 09.04.2014

    Zrenjaninski put: Taksista doživeo infarkt tokom vožnje, sleteo sa puta i poginuo