in

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva saslušan u vezi rekonstrukcije Pančevca

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Miodrag Poledica saslušan je juče kod tužioca Mire Ilić zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaj.

Do njegovog hapšenja je došlo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a RS.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Miroljuba Jevtića, Branimira Alimpića, Zorana Stanojevića, Mirka Međa, Predraga Ćurčića i Miodraga Poledice jer postoji osnovana sumnja da su izvršili krivicna dela zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da su ova lica izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine i to prilikom rekonstrukcije pruge na Pančevačkom mostu.

Poledica je na jučerašnjem saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

On je ispitivan u vezi sa dokumentom koji je potpisao, a kojim je zatražena rekonstrukcija Pančevačkog mosta. On je rekao da ga niko nije naterao da potpiše taj dokument, već da je to bila njegova obaveza kao državnog sekretara.

Sumnja se da je Poledica zajedno sa Jevtićem i Alimpićem i Ćurčićem pomagao da u postupcima javne nabavke bude favorizovano preduzeće ZGOP.

Međo se sumnjiči da je davao „uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost da ZGOP dobije poslove na tenderima.

Jevtić je uhapšen 10. januara zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra. On je od tada u pritvoru dok se ostala trojica osumnjičenih u tom slučaju brane sa slobode.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da se sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sugrađani upozoravaju: provalnici opet haraju levom obalom

    Predstava „Neobičan superheroj“ besplatno u CK „Vlada Divljan“