in

Drugo mesto na Guitar Art Festivalu odneo mladi gitarista iz Padinske Skele (VIDEO)

Od 12. do 17. marta u Beogradu je održan jubilarni, dvadetesti po redu Guitar Art Festival. Ova manifestacija svake godine okuplja gitariste svih profila, od đaka osnovnih i srednjih škola, preko studenata, do njihovih profesora i eminentnih gostiju, vodećih svetskih gitarista.

U okviru festivala, osim nastupa i koncerata poznatih muzičkih imena, održavaju se i majstorske radionice, predavanja, ali i takmičenja u šest starosnih kategorija. Na ovogodišnjem takmičenju u trećoj starosnoj kategoriji (rođeni 2004. i mlađi) nastupao je i naš mladi sugrađanin Vuk Vukajlović iz Padinske Skele.

U svojoj starosnoj kategoriji Vuk je osvojio drugo mesto na prestižnom takmičenju Guitar Art Festivala. A kako saznajemo, samo nedelju dana ranije, osvojio je prvu nagradu na takmičenju održanom u muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu.

Ovo nisu prvi uspesi našeg mladog talentovanog sugrađanina. Protekle godine učestvovao je na šest takmičenja u klasičnoj gitari. Sa svih šest vratio se sa prvom nagradom! Zanimljivo je i to, da je na dva od tih šest takmičenja, ocenjen maksimalnim brojem bodova.

Vuk Vukajlović, mladi talenat iz Padinske Skele, inače ima 14 godina. Učenik je šestog razreda niže muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Zemunu, a verujemo da će svoje muzičko umeće nastaviti da neguje i u daljem obrazovanju.

Prenosimo vam jedan od njegovih nastupa koji je održan u maju 2018. godine u Zadužbini Ilije M. Kolarca:

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Danas je Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom

Danas bez struje potrošači u Borči i Glogonjskom ritu