in

Dramatičan kućni porođaj u Padinskoj prošao bez problema

Sugrađanka iz Padinske Skele, tog jutra ispratila je muža na posao. Planirala je da se lagano spremi i da sa svojom tetkom, koja je inače babica, ode do Gradske bolnice.

Iako je u toku noći imala blage bolove, još uvek se nije dešavalo ništa dramatično. Zato je Verica sela sa tetkom da popije kafu pre polaska u Gradsku bolnicu. Termin porođaja bio je predviđen tek za dva dana i još uvek nije bilo naznaka da će se porođaj desiti.

Sele smo da popijemo kafu pre polaska. Međutim, u tom trenuku pukao mi je vodenjak i krenule su kontrakcije…

Inače, Verici je ovo treće dete. Ima dve starije ćerke i obe je rodila nakon termina. Mislila je da će i ovog puta biti tako, pa nije žurila u bolnicu. Međutim, iznenada su usledila tri-četiri jača bola i i kontrakcije. Shvatila je da je ipak vreme da se obuče i spremi za bolnicu, ali na vratima sobe pukao joj je vodenjak.

Tada je u kući nastala prava frka: Veričina majka pozvala je ujaka da dođe do njih i zagreje kola za polazak. Međutim tetka i imenjakinja Verica Ilić Lazarević (71), babica u penziji sa 43 godine staža, videla je da vremena nema!

„Rekla sam Veci da legne na krevet, poduprla je peškirom i bacila dole neki stari stolnjak koji sam našla. Na drugi napon bebica je samo skliznula. Zaplakala je nakon dve sekunde“ – priča tetka Verica.

Iskusna tetka je zatim uradila i sve drugo. Podvezala je i presekla pupčanu vrpcu, bebicu obrisala i umotala u ćebence. Verica se obukla i krenuli su u Gradsku bolnicu na Zvezdari. Tog jutra vejao je sneg.

Iako izgleda kao da je dolazak na svet male Anastasije trajao dugo, od pucanja vodenjaka do ulaska u kola prošlo je samo 10 minuta!

A u Gradskoj bolnici sa strepnjom su dočekali ženu koja se porodila kod kuće. Ipak, nakon obavljenih pregleda, rekli su da je beba odlično, „roze kao ruža“. Beba Anastasija i njena mama ponovo su već posle četiri dana bile kod kuće.

Otac saznao na putu do posla

Veričin muž Dragan i dalje je bio na putu ka poslu, kada je u kolima saznao da je po treći put postao otac. A iznenadio se i kada je čuo da mu je supruga zapravo još kod kuće.

„Mogla bih da porodim ženu i u prašumi“

Tetka Verica kaže da babica mora da se snađe u svakoj situaciji u kojoj se nađe. Jednom prilikom je ženu porodila u prijemu bolnice. Uvek je imala tu mirnu notu kada je jurnjava i frka, a kaže da bi mogla da porodi ženu i u prašumi.

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Počelo saniranje oštećenja, prijavite rupe na putevima

    Besplatna predstava Sex bomb u CK Vlada Divljan