Dramatičan kućni porođaj u Padinskoj prošao bez problema - www.lobi-info.rs

Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Dramatičan kućni porođaj u Padinskoj prošao bez problema

u Zanimljivosti od
Cicak – Sve za skolu

Sugrađanka iz Padinske Skele, tog jutra ispratila je muža na posao. Planirala je da se lagano spremi i da sa svojom tetkom, koja je inače babica, ode do Gradske bolnice.

Iako je u toku noći imala blage bolove, još uvek se nije dešavalo ništa dramatično. Zato je Verica sela sa tetkom da popije kafu pre polaska u Gradsku bolnicu. Termin porođaja bio je predviđen tek za dva dana i još uvek nije bilo naznaka da će se porođaj desiti.

Sele smo da popijemo kafu pre polaska. Međutim, u tom trenuku pukao mi je vodenjak i krenule su kontrakcije…

Inače, Verici je ovo treće dete. Ima dve starije ćerke i obe je rodila nakon termina. Mislila je da će i ovog puta biti tako, pa nije žurila u bolnicu. Međutim, iznenada su usledila tri-četiri jača bola i i kontrakcije. Shvatila je da je ipak vreme da se obuče i spremi za bolnicu, ali na vratima sobe pukao joj je vodenjak.

  Zašto su Padinska Skela, Kovilovo i Glogonjski rit bili bez vode 24 sata

Tada je u kući nastala prava frka: Veričina majka pozvala je ujaka da dođe do njih i zagreje kola za polazak. Međutim tetka i imenjakinja Verica Ilić Lazarević (71), babica u penziji sa 43 godine staža, videla je da vremena nema!

“Rekla sam Veci da legne na krevet, poduprla je peškirom i bacila dole neki stari stolnjak koji sam našla. Na drugi napon bebica je samo skliznula. Zaplakala je nakon dve sekunde” – priča tetka Verica.

Iskusna tetka je zatim uradila i sve drugo. Podvezala je i presekla pupčanu vrpcu, bebicu obrisala i umotala u ćebence. Verica se obukla i krenuli su u Gradsku bolnicu na Zvezdari. Tog jutra vejao je sneg.

  Beograd, gde anonimni šmekeri oduševljavaju dame

Iako izgleda kao da je dolazak na svet male Anastasije trajao dugo, od pucanja vodenjaka do ulaska u kola prošlo je samo 10 minuta!

A u Gradskoj bolnici sa strepnjom su dočekali ženu koja se porodila kod kuće. Ipak, nakon obavljenih pregleda, rekli su da je beba odlično, “roze kao ruža”. Beba Anastasija i njena mama ponovo su već posle četiri dana bile kod kuće.

Otac saznao na putu do posla

Veričin muž Dragan i dalje je bio na putu ka poslu, kada je u kolima saznao da je po treći put postao otac. A iznenadio se i kada je čuo da mu je supruga zapravo još kod kuće.

  Posle Zvezde možda i Partizan poklekne u Padinskoj skeli

“Mogla bih da porodim ženu i u prašumi”

Tetka Verica kaže da babica mora da se snađe u svakoj situaciji u kojoj se nađe. Jednom prilikom je ženu porodila u prijemu bolnice. Uvek je imala tu mirnu notu kada je jurnjava i frka, a kaže da bi mogla da porodi ženu i u prašumi.

Foto: Blic

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Zanimljivosti

Idi na Vrh