in

Dobri dome, Uskrs stiže a cene i nisu baš niže

Dobri dome Uskrs stiže a cene i nisu baš niže - 16.04.2014
Dobri dome Uskrs stiže a cene i nisu baš niže - 16.04.2014

Uskrs je najveći i najlepši praznik u hrišćanskom svetu, praznik ljubavi i mira protkan porodičnim okupljanjem, raspoloženjem i ljubavlju. Ali Uskrs je i praznik dobro postavljenog stola i raskošne trpeze pa se pitamo da li ćemo i ovaj praznik otplaćivati na nekoliko rata?

Uskrs jeste praznik koji se slavi u krugu porodice i najdražih prijatelja međutim, naš narod sve praznike vezuje uglavnom za hranu. Tako da ni mi u ovom slučaju nećemo napraviti izuzetak, već smo za Vas proverili cene namernica neophodnih za uskršnju trpezu. Obišli smo najveću pijacu u Borči i prodavnice „Maksi“ i „Idea“.

Ono što smo mogli videti i zaključiti jeste da Zelena pijaca u Borči više nije najjeftinija oaza stanovnika leve obale Dunava jer cene dosta variraju u odnosu na pomenute supermarkete u Borči. Ponuda na pijaci jeste odlična ali potrošača, kako kažu prodavci, sve manje i manje.

Novootvorena „Idea“ na Zrenjaniskom putu, može se pohvaliti bogatim, raznovrsnim i uvoznim asortimanom međutim, cenama pojedinih namernica ne može. Ali pojačana kupovina i veći priliv potrošača jesu vidljivi iako su cene skuplje. Uostalom, pogledajte i procenite sami.

Cene voća i povrća variraju

Cene voća i povrća variraju 2014

Trgovci „Maksija“ i „Idee“ izgleda da spremno dočekuju Uskrs, kao i „udarni talas” potrošača jer su obezbedili proizvode na izuzetnoj akciji, koji su čak i jeftiniji u odnosu na Zelenu pijacu Borča.

Kao što možete primetiti, pojedine namirnice su jeftinije u „Maksiju“ nego na pijaci – paradajz, krompir, tikvice, banane i limun. Ali pijaca potrošačima nudi „akcije” – dve salate za 50 dinara, tri veze rotkvice za 100 dinara, nekoliko veza luka za istu sumu novca.

Dok su cene u „Idei“ i „Maksiju“ približno jednake i ne razlikuju se drastično, ostali trgovci tek očekuju udarni promet.

Uporedne cene mesa i ribe

Uporedne cene mesa i ribe 2014

U vreme uskršnjeg posta, kao i pred Veliki petak kupovina ribe se povećava ali sa njom i cene. Cene na levoj obali su približno jednake a gde ćete pazarati, odlučite sami.

Međutim, da li će zamirisati juneće ili svinjeće pečenje ili ipak nešto drugo zavisi od potrošačkog džepa.

Jaja povoljnija. Kupovina smanjena

Jaja povoljnija, kupovina smanjena 2014

U odnosu na lane jaja su ove sezone pred Uskrs daleko po pristupačnoj ceni. Prošle godine pakovanje od deset komada koštalo je i do 180 dinara a danas za isto pakovanje treba izdvojiti do 130 dinara.

Međutim, trgovci „Maksija“ i „Idee“ najavljuju još jeftinije cene uoči Uskrsa, dok se cene na pijaci neće menjati. Ono što možemo zaključiti jeste da je ponuda na levoj obali Dunava zaista odlična ali potošača je manje. Ipak, cene uprkos sve praznijim džepovima građana i dalje ne miriju!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Održan Uskršnji bazar učeničkih radova u OŠ „Stevan Sremac“

    Održan Uskršnji bazar učeničkih radova u OŠ „Stevan Sremac“

    Kajakaška regata u Borči - 2014

    Kajakaška regata u Borči