in

Danas se objavljuju liste primljene dece u vrtiće

Liste primljene dece u vrtiće biće objavljene danas, 13. juna u većini predškolskih ustanova, osim onih najvećim gradskim opštinama koje će rezultate konkursa objaviti sedam dana kasnije, odnosno 20. juna.

Za one bez mesta, a sa uloženim žalbama, agonija se završava tek 30.juna, pa čak i kasnije.

Mame i tate roditelji čija deca ne budu primljena na konkursu, moći će da predaju žalbe od 13. do 22. juna, a da li će njihov mališan ipak imati mesto, saznaće na kraju meseca.

Zbog nedovoljnih kapaciteta, ali i rekordnog broja od 21.792 prijavljena mališana, ove godine bi bez mesta u beogradskim obdaništima moglo da ostane više od 10.000 dece.

borca_vrtic_20.4-02

Najviše prijava bilo je u Novom Beogradu, čak 3.171, a zatim slede Zemun (2.573), Voždovac (2.464), Čukarica (2.192), dok je najmanje zainteresovanih bilo u Barajevu (259) i Sopotu (194).

Mrežom predškolskih ustanova obuhvaćeno je 412 objekata, od čega je 112 osnovnih škola u kojima se sprovodi pripremni predškolski program.

Prioritet za upis su imala deca iz društveno osetljivih grupa, zaposlenih roditelja, ona koja su treće i svako naredno dete u porodici, mališani čija braća i sestre već pohađaju željeno obdanište.

Kada dvoje ili više dece ima isti broj bodova, prednost imaju oni koji duže čekaju na prijem ili su iz mnogobrojnijih porodica.

Mališani koji ne dobiju mesto u državnim, moći će da budu upisani u neki od 82 verifikovana privatna vrtića koje trenutno pohađa 4.920 dece uz finansijsku pomoć grada. Procenjuje se da je u ovim ustanovama slobodno još oko 2.000 mesta, ali se razlikuju i cene.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    VELIKA GUŽVA: Dve udesa na Zrenjaninskom putu (FOTO)

    Počelo prijavljivanje za „24. Vidovdanski turnir“ u Borči