Veliki broj prijava za vrtiće preko Interneta - www.lobi-info.rs

Veliki broj prijava za vrtiće preko Interneta

2 minuta za čitanje
U privatnim vrtićima još 1.800 slobodnih mesta - 2015

Od ove godine moguć je upis dece u vrtiće putem Interneta. Ovaj način prijave je brzo postao jako popularan i do sada je u Direkciju za elektronsku upravu stiglo čak 7000 zahteva. Proces obrade traje oko 24 sata.

Zbog malo dužeg procesa obrade zahteva neki roditelji su se zabrinuli i jedva čekaju odgovor kako bi videli da li je njihov zahtev prihvaćen, ali kako kažu nadležni razloga za brigu nema.

Svi koji su poslali onlajn prijavu i dobili informaciju da je ona poslata nemaju razloga za brigu. Njihovi zahtevi prosleđeni su predškolskim ustanovama, a zavodni brojevi će im biti dodeljeni u najkraćem mogućem periodu. U ovom trenutku za to je potrebno u proseku oko 24 sata“, kaže Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu.

U osnovnim školama na levoj obali Beograda uvedeni elektronski dnevnici - 23.09.2013

Rekordan broj prijava iznenadio je i nadležne.

„Iako smo verovali da će onlajn upis zaživeti među Beograđanima, nismo očekivali da će za nekoliko dana pristići rekordan broj zahteva. Naš tim od 12 zaposlenih radi 24 sata dnevno. Činimo sve kako bismo svi izbegli šaltere i redove„, izjavio je Stojanović.

Broj zahteva prema opštinama: Novi Beograd: 998, Voždovac: 763, Čukarica: 656, Palilula: 596, Zemun: 529, itd. Dok je najmanji broj prijava poslat u opštini Sopot, samo 17.

Ovo je svakako dobra vest i treba nam što više ovakvih servisa ubuduće jer na taj način se smanjuje gubljenje vremena i živaca građana a postupak procedure je delom automatizovan i mnogo olakšan nadležnima.

Leave a Reply

Prethodna priča

Udes na Zrenjaninskom putu, jedna osoba povređena

Sledaća priča

Novi saniteti za prigradske domove zdravlja

Poslednje od Vesti