Elektronski upis u vrtiće - www.lobi-info.rs

Elektronski upis u vrtiće

2 minuta za čitanje

Upis u predškolske ustanove biće od 9. do 20. maja, a roditelji će elektronskim putem moći da konkurišu za mesto u vrtiću. Roditelji od sada mogu brže, lakše i efikasnije da omoguće detetu mesto u predškolskoj ustanovi.

Online upis u vrtić lakši je i brži način da se konkuriše za mesto. Novina pri upisu u predškolsku ustanovu uštedeće vreme i novac roditeljima, jer neće morati da plaćaju takse za neophodna dokumenta i poštedeće ih drugih šaltertskih redova.

Ove godine svu neophodnu dokumentaciju razmenjivaće institucije međusobno propisao je Zakon o opštem upravnom postupku.

borca_vrtic.20.4-04

Digitalizacija će omogućiti brže i tačnije podatke o broju i rasporedu mesta u vrtićima. Broj slobodnih mesta j e 6.950, što je za 1.550 manje nego prošle godine. Na listi čekanja je oko 5.000 mališana.

Otežavajuća okolnost je što u pojedninim vrtićima nema slobodnih mesta. Na primer za decu od tri godine u Borči i na Vračaru nema nijedno slobodno mesto, a u Kotežu svega 8 slobodnih mesta.

borca_vrtic_20.4-02

U Gradskoj upravi Beograda napominju da će roditelji preko portala i aplikacije „Upis u vrtić“ moći da popune zahtev, unošenjem matičnih brojeva svojih i dečijih i pošalju ga predškolskoj ustanovi.

Zahtev se automatski šalje državnoj ustanovi, koja elektronskim putem šalje M-4 iz PIO fonda i izvode, čim se dokumentacija obradi zahtev odmah ide na rang-listu.

Naravno, ostaje i mogućnost da roditelji lično popune dokumenta, a predškolske ustanove će pribavljati uverenja po službenoj dužnosti.

Leave a Reply

Neophodno: Veliko pospremanje javnih površina na Vrbovskom - 2016
Prethodna priča

Neophodno: Veliko pospremanje javnih površina na Vrbovskom

Sledaća priča

GSP vozi do Opova, a „Lasta“ u delovima Beograda

Poslednje od Vesti