in

Novi saniteti za prigradske domove zdravlja

Jedna lepa vest za domove zdravlja na periferiji. Znamo da ima njih dosta u lošem stanju ali takođe da je nekolicina vozila u jako lošem stanju tako da je prevoz pacijenata otežan.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će do kraja nedelje biti raspisana javna nabavka za 12 novih putničkih vozila i 2 nova kombija za potrebe prigradskih domova zdravlja.

Deo ovih vozila namenjen je hroničnim bolesnicima na dijalizi, kako bi im se omogućila veća dostupnost terapije. Pacijenti na dijalizi se ubrajaju među najteže, na terapiju odlaze tri puta nedeljno, tako da će im nova vozila mnogo značiti. Prevoz će biti komforniji, povećana je sigurnost pacijenata i medicinskog osoblja i time umnogome unapređen rad Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć“, izjavio je Mali.

Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć svakodnevno prevozi pacijente na hemodijalizu u svim opštinama užeg područja grada, a takođe i u Centar za dijalizu u Lazarevcu. Za 48 sati na ovaj način obavi se preko 1000 vožnji.

Svakako jedna lepa vest, i nadamo se da će opštini Palilula, odnosno nekim domovima zdravlja na levoj obali biti ustupljena vozila kako bi se oni kojima je to potrebno prevezli do određene ustanove komfornije i bezbednije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U privatnim vrtićima još 1.800 slobodnih mesta - 2015

    Veliki broj prijava za vrtiće preko Interneta

    Večeras prskanje komaraca na kompletnoj teritoriji leve obale Dunava-2015

    Danas suzbijanje komaraca sa zemlje na levoj obali