in

Da li se to u Ovči pravi smetlište?

Tokom oktobra meseca Opština Palilula podelila je domaćinstvima u Ovči kante za smeće. Svi stanovnici sada plaćaju 350 dinara za odnošenje istog.

Podela kanti u Ovči izvršena je kako bi se po smeće moglo dolaziti manjim vozilima zbog uskih ulica. Velikim kamionima je to bilo teže izvodljivo.

Na početku novembra, odneti su kontejneri iz Ovče kako je već najavljivano. Iako više kontejnera nema, nesavesni građani ne mare za tim i smeće i dalje bacaju na mestu gde su nekada stajali kontejneri.

Nekoliko sugrađana nam je ukazalo na ovaj problem. Jedna od sugrađanki ističe da se u njenoj ulici smeće odnosi svakog četvrtka, da se ta usluga mesečno plaća 350 dinara, ali da sugrađani ne mare za to. I dalje bacaju smeće gde je bio kontejner.

Druga sugrađanka se javlja sa istim problemom. Ona tvrdi da su sve njene komšije kante dobili, ali i dalje smeće umesto u kanti završi na ulici.

Da li je razlog ovome zaista nemarnost građana, ili neki nisu dobili kante ne možemo sa sigurnošću tvrditi. Svakako postoji drugi način za rešavanje problema, a ne pravljenje smetlišta na ulici.

Apelujemo na građane da povedu računa o tome gde bacaju smeće. Ukoliko nisu dobili kante, bilo bi najbolje da se obrate nadležnim službama. A ukoliko su dobili, a i dalje bacaju smeće na ulici, apelujemo da to više ne rade.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Smece se nalazi na Ovcanskom putu na svim mestima gde su pre bili kontejneri. Ovca nije dobila pojedinacne kante za smece kao sto je napisano ,vec samo Ovcanski put.
    Velike kolicine smeca se bacaju pored puta pogotovo kod firme Vanas i kod restorana Petrovic na Ovcanskom putu. Smatram da nisu se trebali ukloniti kontejneri jer naselje je veliko i kante pojedinacne nisu dovoljne a pogotovo ne praznjenje istih jednom nedeljno, jer mestani imaju dvorista i okucnice stoga vise i smeca ( trava ,granje i slicno).

Godišnji koncert Kulturno umetničkog društva PKB

Autobusi 85, 95, 96 i 105L malo, malo menjaju trasu