Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Da li se to u Ovči pravi smetlište?

u Vesti od
Tara – T2

Tokom oktobra meseca Opština Palilula podelila je domaćinstvima u Ovči kante za smeće. Svi stanovnici sada plaćaju 350 dinara za odnošenje istog.

Podela kanti u Ovči izvršena je kako bi se po smeće moglo dolaziti manjim vozilima zbog uskih ulica. Velikim kamionima je to bilo teže izvodljivo.

Na početku novembra, odneti su kontejneri iz Ovče kako je već najavljivano. Iako više kontejnera nema, nesavesni građani ne mare za tim i smeće i dalje bacaju na mestu gde su nekada stajali kontejneri.

Nekoliko sugrađana nam je ukazalo na ovaj problem. Jedna od sugrađanki ističe da se u njenoj ulici smeće odnosi svakog četvrtka, da se ta usluga mesečno plaća 350 dinara, ali da sugrađani ne mare za to. I dalje bacaju smeće gde je bio kontejner.

Zanimljivo:  Zamenik gradonačelnika najavljuje rušenja nelegalnih objekata

Druga sugrađanka se javlja sa istim problemom. Ona tvrdi da su sve njene komšije kante dobili, ali i dalje smeće umesto u kanti završi na ulici.

Da li je razlog ovome zaista nemarnost građana, ili neki nisu dobili kante ne možemo sa sigurnošću tvrditi. Svakako postoji drugi način za rešavanje problema, a ne pravljenje smetlišta na ulici.

Apelujemo na građane da povedu računa o tome gde bacaju smeće. Ukoliko nisu dobili kante, bilo bi najbolje da se obrate nadležnim službama. A ukoliko su dobili, a i dalje bacaju smeće na ulici, apelujemo da to više ne rade.


Povezane teme:

2 komentara

  1. Smece se nalazi na Ovcanskom putu na svim mestima gde su pre bili kontejneri. Ovca nije dobila pojedinacne kante za smece kao sto je napisano ,vec samo Ovcanski put.
    Velike kolicine smeca se bacaju pored puta pogotovo kod firme Vanas i kod restorana Petrovic na Ovcanskom putu. Smatram da nisu se trebali ukloniti kontejneri jer naselje je veliko i kante pojedinacne nisu dovoljne a pogotovo ne praznjenje istih jednom nedeljno, jer mestani imaju dvorista i okucnice stoga vise i smeca ( trava ,granje i slicno).

  2. Veliki kamioni nisu ni ulazili u ulice. Ima bar 10 % kuca koje nisu dobile kante. To sto neko ne zivi trenutno tu ne znaci da mora da nosi smece do najblizeg kontejnera u Krnjaci.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh