in

Da li je opravdan zajednički javni prevoz Pančeva i Beograda?

Još u novembru 2015. godine smo pisali produženju linije 108 do Pančeva, ali na ovo pitanje odgovor će pre vlasti Pančeva i Beograda dati stručnjaci.

Naime, Grad Pančevo raspisao je tender – javnu nabavku male vrednosti kojom traži stručnu kuću koja bi izradila “Studiju opravdanosti zajedničkog obavljanja komunalne funkcije javnog prevoza grada Pančeva i Grada Beograda”.

Firme koje su spremne da studiju sačine mogu se javiti do 17. maja, a koji će izvođač biti izabran po kriterijumu najniže ponuđene cene biće poznato do 27. maja. Uslediće rok od najviše 120 dana za izradu ove studije.

Dakle najkasnije do kraja oktobra znaće se šta stručnjaci misle o zajedničkom javnom prevozu Pančeva i Beograda.

Ideju da Pančevo i Beograd deo javnog prevoza obavljaju zajedničkim snagama, izneli su gradonačelnici ova dva grada prošle godine kada je Siniša Mali bio u poseti kolegi Saši Pavlovu.

Od tada uočeno je da postoje zakonske prepreke za zajedničko pokrivanje autobuskih veza između Pančeva i Beograda a uprkos otvaranju i drugog  koloseka, polazaka “Beovoza” na ovoj relaciji je manje.

Pomenutu vest su sa radošću dočekali Pančevci i Revčani kada se došlo na ideju da se Beograd i Pančevo spoje javnim gradskim prevozom (o tome pročitajte ovde).

Međutim, izgleda da će pored građana i gradonačelnika, stručnjaci odlučiti da li je potrebna linija ili ne.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ove nedelje bez vode Borča, Krnjača, Kotež, Ovča i Crvenka

    Nema kasnijeg polaska na liniji 104 jer ima malo putnika!