in

Od septembra GSP vozi do Pančeva

GSP vozi putem koji kroje Portugalci

Od septembra linije 108 voziće putike do Pančeva, time omogućiti bolju i veću povezanost Beograda i Pančeva. Pančevci će ući u BusPlus sistem od septembra, što će im omogućiti da uplatom mesečne pretplate koriste gradski prevoz do Beograda. Poznato je da najveći broj putnika iz Pančeva ide ka Beogradu, pa će im novi sporazum obezbediti bolji i jeftiniji prevoz.

Objedinjen javni prevoz Beograda i Pančeva omogući će da linija 108 produži svoju putanju sve do Pančeva.

U nardnih mesec dana predstoji izrada Studije izvodljivosti, koja ima za cilj da pokaže koliko autobusa i u kom intervalu će prevoziti građane na liniji 108.

Nakon studije kreće se u izradu plana koji će početi da se primenjuje s početkom nove školske godine. Sporazum o unapređenju javnog prevoza između dva grada podstiče međusobnu integraciju i saradnju.

Ovo nije ništa teško, niti komplikovano, potrebna je samo dobra volja dve gradske uprave, kako bismo poboljšali kvalitet života, jer samo ujedinjeni možemo da menjamo stvari– izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kako prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov uz zahvalnost gradonačelniku Beograda i Direkciji za javni prevoz na angažovanju, istakao je da je potpisivanjem sporazuma koji će omogućiti integraciju javnog prevoza dva grada, srušena barijera koja je vladala godinama između Beograda i Pančeva.

On je naglasio da je Pančevo najbliži grad Beogradu, što ovaj grad smatra osnovnom razvojnom šansom.

Pored autobuskog prevoza planirano je da i BG voz koji sad ide do Ovče produži do Pančeva i izgradnja biciklističke staze do Pančeva.

Pročitajte još i: Projekat integracije i unapređenja pokrenut je u novembru prošle godine.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tuča navijača na Zrenjaninskom putu u Borči

Teretana na otvorenom u Centru 3 u Borči (FOTO)