in

Moguće objedinjenje zona i produženje 108-ice do Pančeva

Moguće produženje 108-ice do Pančeva i objedinjenje zona - 2015

Predhodnih dana su se vodili razgovori o delimičnom objedinjavanju usluga ATP Pančevo i GSP Beograd odnosno moguće uvođenje jedne karte za ATP i prve dve beogradske zone.

Što znači da bi Pančevci uskoro mogli biti integrisani u sistem „Bus Plus“-a odnosno da se linije ATP Pančevo objedine sa javnim gradskim prevozom u Beogradu.

Direktor ATP-a poručuje da su u toku ozbiljni pregovori sa GSP. Ukoliko bude postignut dogovor o ujednačavanju tarifnog sistema, žitelji Pančeva će sa samo jednom mesečnom kartom moći da plate prevoz i u Pančevu i u Beogradu.

– Najveći broj putnika imamo na relaciji Pančevo – Beograd i zato želimo da im obezbedimo što bolji i jeftiniji prevoz – rekao je Milenko Krajnović, direktor ATP Pančevo.


I dodaje, već smo održali nekoliko sastanaka sa gradskim upravama Pančeva i Beograda, kao i kolegama iz GSP. Jedna od ideja je da se obezbedi mesečna karta kojom bi putnici mogli da se prevoze autobusima ATP i vozilima GSP u prvoj i drugoj zoni u Beogradu.

Naravno pored dogovora između GSP-a i ATP-a moraju predhodno da se dogovore Direkcije za javni prevoz Beograda i Pančeva.

Pre nekoliko meseci gradonačenik Beograda Siniša Mali je predložio da se Pančevo poveže javnim gradskim prevozom jer je bliže centru Beograda od pojedinih prigradskih opština i naselja.

Ukoliko se Beograd i Pančevo dogovore najverovatnije će linija 108 biti produžena. Autobus na 108-ici trenutno saobraća od Omladinskog stadiona do naselja Reva a okretnica je udaljena samo 2,5km od centra Pančeva.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Usporen saobraćaj kod Zrenjaninske petlje zbog asfaltiranja

    Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI

    SRAMOTA! Novi parkić u Borči uništen i zapušten (FOTO)