in

SRAMOTA! Novi parkić u Borči uništen i zapušten (FOTO)

Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI
Stanje iz 2015. godine

U septembru je otvoren novi parkić u Borči, kod vrtića „Kockica“.  Bila je to lepa vest za sve naše sugrađane. Parkić je postavljen na odlično mesto i bio je preko potreban.

Ali ubrzo je usledio povratak u realnost. Inventar parka je oštećen u prvih 24 sata postojanja. Strašno!

Posle dva meseca park je u katastrofalnom stanju. Sugrađani koji tamo odvode decu ili svakodnevno prolaze tuda znaju kakav prizor je u pitanju a za one koji ne znaju jedna sugrađanka nam je poslala slike kako bismo ih podelili sa svima.

Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI

Više je odgovornih i krivih za ovakvo stanje parka izgrađenog pre samo dva meseca.

Nadležni su definitivno podbacili. Nije nam jasno kako je moguće da se ovaj park ne čisti, da se smeće ne odnosi i da je sve tako neuredno! Zaista nedopustivo!

A onda se malo zapitamo kome je smetao lep, nov i uredan parkić? Ko su ti ljudi, ako ih uopšte možemo nazvati ljudima a nećemo ih porediti sa životinjama jer životinje su plemenita bića, koji su napravili ovaj haos i uništili park?!

Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI

Zaslužujemo li da nam neko nešto novo napravi, da se nešto uredi…? Ili jednostavno nismo kao društvo dorasli da živimo civilizovano i čuvamo svoje. Veliki problem predstavlja svest ljudi da ono što je zajedničko, tj. državno, nije naše a upravo je suprotno! Taj parkić je vlasništvo svih građana i kako neko može da dobije ideju da uništava nešto svoje?

Uništen parkić u Borči kod Kockice, LOBI

Mnogo pitanja smo postavili. Možda i previše. Nadamo se da će se makar deo onih koji su ovo uradili zapitati da li je to u redu.

Sad bi rekli „Nadležni treba da poprave park“. Da, trebalo bi. Ali šta nam garantuje da ponovo neće biti uništen? Možda nadležni treba da razmotre opciju da kazne izgrednike i daju im do znanja da ovako nešto ne sme više da se ponavlja u budućnosti. Društevno koristan rad bio bi odlično rešenje ali u meri mnogo većoj nego što je to trenutno.

Na kraju postavljamo pitanje – da li naša deca zaslužuju da se igraju i odrastaju na ovakvom mestu?

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Moguće produženje 108-ice do Pančeva i objedinjenje zona - 2015

    Moguće objedinjenje zona i produženje 108-ice do Pančeva

    Srećna slava svima koji danas slave Đurđic-2015

    Srećna slava svima koji danas slave Đurđic