in

Pančevci i Revčani oduševljeni idejom produženja 108-ice

Pančevci i Revčani oduševljeni idejom produženja 108-ice

Žitelji grada na Tamišu oduševljeni idejom da se produži linija 108 i da plaćaju jednu kartu do prestonice.

Gradska linija 108 koja saobraća od Omladinskog stadiona do Reve, uskoro bi mogla da bude produžena do Pančeva, ukoliko dođe do dogovora o saradnji dva grada odnosno te GSP-a i ATP-a.

Plan da se Pančevci stave pod kapu „Bus plusa“ je aktuelan već neko vreme, a vetar u leđa dobio je na poslednjoj sednici Skupštine grada Pančeva.

– Bilo bi super ako budemo imali samo jedan prevoz – kaže Milica, učenica Medicinske škole, koja stanuje u Revi. – To bi svima mnogo značilo. U Pančevu mi je društvo, tamo idem na treninge i stalno moram da molim nekoga da me vozi preko mosta. Ne isplati mi se da plaćam 60 dinara u jednom pravcu samo zbog toga, a plašim se da prepešačim most. Takođe, ta stanica gde staju autobusi ATP-a je nebezbedna, a kada je loše vreme i magla, vozač ne može ni da vidi ima li na stanici nekoga ili nema.

I dok neki plaćaju mesečnu kartu i za „Bus plus“ i za ATP, drugi se snalaze na drugi način kako bi uštedeli koji dinar. Oni se voze do poslednjeg stajališta „sto osmice“, pa onda pešače do Pančeva.

– Celog leta sam išao peške do grada – priča Dejan Petković. – Malo bržim hodom stignem za 20 minuta. Većina Pančevaca to radi, jer onda ne moramo da plaćamo mesečnu kartu za ATP. A to nisu male pare. Ipak, zimi je problem. Kiša, magla, sneg…

Pančevci i Revčani oduševljeni idejom produženja 108-ice

Na ovoj liniji saobraćaju tri autobusa, a polasci su na svakih 20 minuta. Najveća gužva je ujutru, kada đaci i radnici idu u školu i na posao, i u popodnevnom špicu.

– Skoro uvek sam pun kao oko – navodi vozač Zoran Mladenović, koji je skoro četiri godine na ovoj liniji. – Kod Poljoprivredne škole u Krnjači nekada đaci ostanu na stanici kako bi sačekali sledeći polazak, pošto u taj ne mogu da uđu. Mesta ima samo oko 10, 11 časova ujutru i kasno uveče. Kada bi liniju produžili do Pančeva, uveli bi verovatno i dodatne autobuse, pa bismo išli češće. Za ljude koji žive ovde, bio bi to veliki dobitak.

Iako je Pančevo bliže mnogi sugrađani iz Reve idu do Beograda u kupovinu i nabavku.

– Divno bi bilo kada bi liniju 108 produžili do Pančeva – navodi penzionerka Zora. – Iako mi je Pančevo bliže, u kupovinu i na pijac idem u Beograd. Skupo mi je da se vozim „pančevcem“. Svakog dana bih onda, za samo pet kolimetara, morala da dam 200 dinara u oba pravca. I moja ćerka Branka bi kupovala samo jednu markicu, a ne ovako da plaća dve.

Pančevci oduševljeni idejom produženja 108-ice

Preko mosta na Tamišu opasno

Šetnja za građane Reve do Pančeva je često veoma opasna.

– Most je nebezbedan i leti, a kamoli zimi. Staza preko mosta je izuzetno tesna, a automobili i kamioni samo „lete“. Letos je zato ona devojka i poginula – seća se Dejan Petković.

Produženjem 108-ice bi dobili i građani leve obale Dunava kao i građani Pančeva stoga se nadamo da će se pomenuti predlog usvojiti.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Čistoća ovog vikend odnosi kabasto smeće - 2014

Besplatno odnošenje kabastog otpada tokom vikenda

Predlog da linije 43 ide kroz naselje Dunavski cvet