in

Dva oborena pešaka na Zrenjaninskom putu. Jedan vozač nađen mrtav (FOTO)

Povređen pešak na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Borču - 10.12.2013

Zrenjaninski i Pančevački put još jednom su potvrdili da su crne tačke koje prete svim učesnicima u saobraćaju i koje zahtevaju kako pojačanu kontrolu, tako i bolju signalizaciju.

Jutros oko 7 h dogodila se saobraćajna nezgoda na Zrenjaninskom putu u pravcu ka gradu, u kojoj je lakše povređen pešak. Prema rečima portparola Hitne pomoći dr Nade Macure, povređena ženska osoba zadobila je otok i modricu na čelu, i prebačena je na VMA.

Nadamo se da se danas neće ponoviti jučerašnji dan u kome se dogodilo nekoliko saobraćajnih nezgoda na pomenutim putevima u kojima su povređene tri osobe, od toga još jedan pešak, dok je jedna osoba preminula tokom vožnje.

Juče oko 16 h na Zrenjaninskom putu kod „Like”, došlo je do sudara između autobusa na liniji 101 i automobila marke „Jugo”. Srećom, nije bilo povređenih i Hitna pomoć nije izlazila na lice mesta.

U isto vreme, ali na drugoj lokaciji na Zrenjaninskom putu, kod restorana „Tara”, muškarac starosti oko 50 godina pronađen je u kolima bez vitalnih znakova života. Policija je odmah izašla na lice mesta, dok je Hitna pomoć, koja je u tom trenutku bila u prolazu, izvršila reanimaciju, ali mogla je samo da konstatuje smrt.

Poginuo pešak na Zrenjaninskom putu - 12.09.2013

Pola sata kasnije, na Pančevačkom putu, u saobraćajnoj nezgodi povređene su dve osobe. Muškarac starosti oko 40 godina zadobio je kontuzione povrede kičme, desnog ramena i levog kolena, dok je muškarac starosti oko 29 godina zadobio istegnuće vrata i kontuziju leve nadkolenice. Obojica su od strane Hitne pomoći zbrinuta na licu mesta, nakon čega su prevezeni u Urgentni centar.

Samo sat vremena kasnije, oko 17.30, opet na Zrenjaninskom putu kod „Bitolja”, dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je povređen muškarac starosti oko 31 godinu, pešak. On je zadobio kontuziju desnog ramena, na licu mesta je zbrinut a potom transportovan u Urgentni centar.

Deonice Zrenjaninskog i Pančevačkog puta duž naselja leve obale, veoma su rizične zbog velikog protoka ljudi i vozila. Definitivno oba zahtevaju kompletnu rekonstrukciju kao i novu regulaciju saobraćaja i drugačiju organizaciju na pojedinim delovima.

Znamo da su kolone poslednjih nekoliko nedelja kilometarske i da smo svi na neki način „na kraju” sa živcima, ali apelujemo na sve da vodimo računa kao se ponašamo u saobraćaju jer moramo sačuvati živote svih nas.

Kako bismo povećali svest svih učesnika u saobraćaju prikazujemo vam nekoliko slika koje smo zabeležili u protekle 2 godine:

Dve osobe povređene u udesu u Borči - 17.05.2013

Saobracajna nesreća Padinska Skela

ALARMANTNO: Na Zrenjaninskom putu od početka godine povređene 42 osobe a jedan život izgubljen - 2014

Stravičan sudar na skretanju ka groblju Mali Zbeg - 28.09.2013

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pijaca u Borči jača od supermarketa!

    Proširenje pijace u Borči i izgradnja nove mlečne hale

    Isključenja struje u skoro svim naseljima na levoj obali