in

Proširenje pijace u Borči i izgradnja nove mlečne hale

Pijaca u Borči jača od supermarketa!

Novi menadžment JKP „Gradske pijace“ u prvih sto radnih dana uspeo je da ostvari skoro 2,5 puta veći neto dobitak, što im je omogućilo da razmišljaju o budućim investicijama.

Prema njihovim rečima, na pijaci u Borči planirana je izgradnja nove mlečne hale, kao i proširenje pijačnih kapaciteta.

Pijaca u Borči spada u uređenije gradske pijace, ima odvojen „robni“ i „zeleni“ prodajni deo, i trenutno zadovoljava minimalne potrebe žitelja Borče i ostalih naselja leve obale.

Pijaca u Borči, pored „Kalenića“, „Đerma“, „Banovog brda“ i „Mirijeva“, ostvaruje najveće prihode JKP „Gradske pijace“.

Podsećanja radi – pijaca u Borči otvorena je početkom sedamdesetih godina prošlog veka. Nekada se na njoj prodaja odvijala na svega 60-ak tezgi, a danas se na ovoj pijaci nalazi oko 227 tezgi i 12 lokala sa mešovitom robom. Pijaca se trenutno prostire na 65 ari.

Pored povećanja prodajnih kapaciteta, nadamo se da će nadležni razmišljati i o drugim infrastrkturnim problemima pomenute pijace, jer je poznato da je u ulici Save Mrkalja vikendom nemoguće proći, kao i to da nema dovoljno parking prostora.

Proširenje pijace u Borči i izgradnja nove mlečne hale

U cilju opšteg zadovoljstva zakupaca i građana, kako bi zajedničkom saradnjom unapredili kvalitet pijačnih usluga, pokrenuta je akcija „Razgovarajte sa direktorom i izložite svoj problem“, gde novi menadžment svake nedelje obilazi po jednu pijacu.

Pre dve nedelje, direktor JKP „Gradske pijace“ Ivan Sočo i njegov pomoćnik Bojan Bajagić posetili su pijacu cveća TC „Krnjača“, gde su građani i prodavci izneli svoje probleme.

Verujemo da će akcija biti nastavljena i na drugim pijacama u naseljima na levoj obali i da će JKP „Gradske pijace“ uslišiti molbe.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Lažna dojava o bombi na Pančevačkom mostu-2014

    Lažna dojava o bombi na Pančevačkom mostu

    Povređen pešak na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Borču - 10.12.2013

    Dva oborena pešaka na Zrenjaninskom putu. Jedan vozač nađen mrtav (FOTO)