in

ALARMANTNO: Na Zrenjaninskom putu od početka godine povređene 42 osobe a jedan život izgubljen

ALARMANTNO: Na Zrenjaninskom putu od početka godine povređene 42 osobe a jedan život izgubljen - 2014

Na Zrenjaninskom putu, za nepunih pet meseci došlo je do 30 saobraćajnih nesreća u kojima je 42 lica povređeno a jedna osoba je izgubila život.

Iako su nadležni još početkom godine počeli akciju povećanja bezbednosti na Zrenjaninskom putu, udesi ipak ne jenjavaju.

Od početka godine na Zrenjaninskom putu došlo je do 30 saobraćajnih nezgoda u kojim je 42 povređeno: 10 žena a 29 muškarca i troje dece a jedna osoba je, nažalost, izgubila život.

Ovakava tragična statistika posledica je nepažnje, prekoračenja dozvoljene brzine, nepropisnog preticanja, kao i prolaska vozila na crveno svetlo. Sve češća pojava jeste i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Bezbednost zavisi od mera koje sprovodi policija

Saobraćajna policija pojačala je kontrolu na Zrenjaninskom putu – nekoliko ekipa je na terenu i regulišu saobraćaj na pomenutoj deonici.

Crna statistika: Zrenjaninski put najrizičnija lokacija

Da li će se i u kojoj meri unaprediti bezbednost na putevima zavisiće i od mera koje sprovodi saobraćajna policija, poboljšanja kvaliteta saobraćajne infrastrukture i signalizacije, ali pre svega od samih učesnika u saobraćaju i njihovog ponašanja za volanom.

Saobraćajnu policiju svakodnevo viđamo ali ne i radnike koji bi trebalo da završe akciju bezbednosti saobraćaja na Zrenjanincu čiji je rok završetka odavno prekoračen.

Zaštitna ograda kod raskrsnice „Putnik“ je započeta ali ne i dovršena. Pitanje je čak da li se može promeniti svest pešaka.

ALARMANTNO : Na Zrenjanincu od početka godine povređeno 42 ljudi

Zrenjaninski put jeste poznat po lošoj infrastrukturi, slaboj vidiljivosti, iluziji da je bezbedno upravljati vozilom u većoj brzini i po mnogim drugim nedostacima.

Sve je to Zrenjaninac a kakvi smo mi, vozači i pešaci?!

Svako od nas pojedinačno mora biti svestan sopstvene odgovornosti za svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju jer smo ipak mi prva karika u lancu odgovornosti kada se nesreća dogodi.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Loša signalizacija na Pančevačkom putu uzrok prekoračenja brzine - 2014

    Loša signalizacija na Pančevačkom putu uzrok prekoračenja brzine

    Đubre van kontejnera

    KATASTROFA: Leva obala se probudila u smeću!