BSK iz Borče se ipak ne vraća u elitu

BSK iz Borče se ipak ne vraća u elitu

2 minuta za čitanje
BSK iz Borče - JSL
BSK iz Borče - JSL

BSK iz Borče je imao malu šansu da se vrati u elitu jer je pre nekoliko dana Hajduk iz Kule istupio iz Jelen Super Lige, ali je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije danas odlučio da Voždovac zauzme prazno mesto.

Nakon istupanja Hajduka iz Kule, otvorile su se dve mogućnosti za popunjavanje lige, Voždovac, koji je prošlu sezonu završio kao treći u Prvoj ligi Srbije ili BSK iz Borče, koji je kao pretposlednji ispao iz Superlige.

Međutim, danas je Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio da je odluka o popuni upražnjenog mesta u Superligi doneta u skladu sa statutom organizacije, a da su se u procesu donošenja odluke članovi IO pridržavali svih značajnih akata i propisa – propozicijama o takmičenju Superlige, odlukama o sistemu stalnih takmičenja i pravilnikom FSS o licenciranju.

Suštinski, članovi IO FSS rukovodili su se sportskim, infrastrukturnim i finansijskim kriterijumima, navodi se u saopštenju. Po sportskim, ispoštovana je činjenica da je Voždovac u prošloj sezoni zauzeo treće mesto na završnoj tabeli Prve lige, u obzir je uzeta i činjenica da Voždovčani imaju nov i potpuno savremen stadion, kao i da klub finansijski uspešno posluje.

Ovakva vest svakako nije za radovanje, jer se narednih dana jedan “mali“ gradski klub, sa 101 godinom postojanja i 22 godine igranja u vrhu srpskog fudbala, gasi.

Razlog za to je dug od neverovatnih 2,5 miliona evra koji datiraju još iz 1990. godine, koji je pre nekoliko dana stigao na naplatu na ime neisplaćenih investicija za stadion. Aktuelno rukovodstvo nije u mogućnosti da reši novonastali problem, samim tim nije imalo drugog izbora nego da raspuste prvi tim i skupštinu, i tako ugase klub koji jedini pored velikana, Zvezde, Vojvodine i Partizana nikada nije napuštao fudbalsko elitno društvo.

I dok Voždovčani slave, a Kuljani tuguju, Borčanci moraju naporno raditi i pošteno izboriti povratak u Superligu.

A ona narodna i dalje važi – „Dok jednom ne smrkne drugom ne svane“.

Leave a Reply

Opština Palilila - Palilulci - 02.08.2013
Prethodna priča

Hrabrim Palilulcima uručene nagrade i priznanja

Lančani sudar na Zrenjaninskom putu - 05.08.2013
Sledaća priča

U lančanom sudaru na Zrenjaninskom putu četvoro povređeno

Poslednje od Najnovije sportske vesti