in

Borča se sprema da bude veliki IT centar

Pripreme za projekat izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka, na levoj obali Dunava, nalaze se u završnoj fazi, tako da uskoro ovaj deo grada postaje ozbiljna naučno-industrijska sila, sa velikim akcentom na IT.

Kako je u Kini potpisan ugovor za izgradnju naučno-industrijskog parka u Borči, izvesno je da će se uskoro pejzaž Borče, Ovče, Krnjače i ostalih naselja leve obale potpuno promeniti.

Leva obala Dunava se od močvare, kako je ranije izgledala, pretvara u ozbiljni i najmoderniji IT centar u regionu, koji će nadamo se doneti mnogo dobrih stvari.

Stanovnici naselja leve obale imaće korist od naučno-industrijskog parka u smislu povećane vrednosti placeva, stanova i kuća, a pored toga ozbiljno će biti povećana i zaposlenost u ovom delu grada.

Ministar za inovacije Nenad Popović sastao se sa predsednikom kineske kompanije „Čajna roud end bridž korporejšn“ (CRBC) Du Fejem.

Predsednik kineske kompanije CRBC Du Fej je izrazio zadovoljstvo dinamikom pregovora i pripreme dokumenata čije usvajanje prethodi otpočinjanju projekta izgradnje Industrijskog parka u Beogradu.

Ministar ukazuje da će izgradnja ovog parka, u kojem će raditi preko hiljadu kompanija, i gde će biti otvoreno blizu deset hiljada novih radnih mesta, pružiti dodatni podsticaj daljem inovacionom i tehnološkom razvoju Srbije.

Ističe se da se u ovom trenutku vode intenzivni pregovori sa kineskom stranom o osnivanju zajedničke kompanije koja će upravljati ovim projektom, kao i o usaglašavanju Ugovora o razvoju i biznis plana.

Ministar ističe da je Srbija zadovoljna što se ovaj projekat realizuje zajedno s kineskim partnerima, koji, prema njegovim rečima, imaju ogromno znanje i iskustvo kada je u pitanju izgradnja i upravljanje industrijskim parkovima.

Kako se navodi između srpskih i kineskih partnera izgrađen je visok nivo poverenja koje daje garancije da će realizacija ovog projekta biti uspešna.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Počeo je veliki Vaskršnji post

Tragično završena potraga za Anicom Dabović iz Borče