in

Biciklisti Beograda održali izbornu vožnju

Biciklisti Beograda održali izbornu vožnju - 03.03.2014.
Biciklisti Beograda održali izbornu vožnju - 03.03.2014.

Pošto nijedna politička stranka nije ponudila rešenje problema biciklističke infrastrukture u Beogradu, biciklisti su u subotu održali izbornu vožnju. Biciklisti su posetili političke partije i predali svoje zahteve i pitanja koja se odnose na unapređenje bicilističke infrastrukture.

Izborna vožnja sa preko 200 prisutnih održana je u Beogradu kako bi se skrenula pažnja političarima i javnosti da je krajnje vreme da u svoje agende na visoko mesto postave pitanja održivog urbanog razvoja i zdravije životne sredine.

Biciklisti Beograda održali izbornu vožnjuTokom izborne vožnje biciklisti su posetili najveće političke partije koje učestvuju na gradskim izborima i predali svoje zahteve i pitanja koja se odnose na četvorogodišnji period razvoja biciklističke infrastrukture u Beogradu

Popravite trotoar na Pančevcu

Biciklisti Beograda održali izbornu vožnju

Podsećamo, krajem decembra udruženje „Ulice za bicikliste“ postavilo je transparent na Pančevačkom mostu „Popravite trotoar na Pančevcu” kojim su pozvali vlast da poprave dotični most kako ne bi došlo do nezgode koja može koštati života. Kompletnu vest pročitajte ovde.

Međutim, nakon brojnih dopisa i primedbi na neadekvatnu regulaciju saobraćajnice na Pančevačkom mostu od nadležnih ni traga, ni glasa. Trotoari su propali i neasfaltirani, šahtovi bez poklopaca i otvoreni, ivice spojeva ploča mosta su oštre a neke ploče su upale u konstrukciju mosta.

Zato su biciklisti održali izbornu vožnju kojom žele da apeluju na političare ali i na bicikliste da im se pridruže kako bi stvorili grad po meri čoveka a ne automobila.

Od svih političkih partija biciklisti očekuju odgovore na pitanja razvoja biciklističke infrastrukture a od onih koji budu preuzeli odgovornost za vođenje Beograda konkretne korake koji će se sprovoditi uz konsultacije i participaciju svih zainteresovanih aktera i akterki.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Humanitarni koncert "Šopen kao inspiracija" za Vuka

Humanitarni koncert „Šopen kao inspiracija“ za Vuka

Džeparoša sve više a zakon im ništa ne može - 2014

Džeparoši caruju Beogradom