in

Ambulante na levoj obali radiće svakog dana

Konačno lepe vesti iz oblasti zdravstva! Od 1. septembra stanovnici manjih naselja leve obale Dunava u Beogradu moći će otići u ambulantu svakog dana.

Sa početkom nove školske godine proširuje se delatnost u šest ambulanti u manjim naseljima leve obale.

U pitanju su ambulante u Dunavcu, Besnom Foku, Vrbovskom, Kovilovu, Jabučkom i Glogonjskom Ritu.

Problem sa lečenjem i redovnim obilaskom lekara naši sugrađani iz navedenih naselja imaju već godinama. Krajem januara ove godine razgovarali smo sa medicinskom sestrom Dušicom iz Jabučkog Rita o svakodnevnim problemima na koje nailaze kako pacijenti iz ovih mesta, tako i zaposleni.

Direktorka palilulskog Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“ dr Slavica Kalezić Milošević objasnila je razlog višegodišnjeg postojanja ovih problema:

„Veliki broj lekara ispunjava uslove za penziju a da bi neko bio primljen na njihovo mesto potrebna, je saglasnost nadležne republičke komisije, međutim, ta procedura izuzetno dugo traje.“

Hvala Bogu, došlo je do promene situacije nabolje!

„Dobili smo odobrenje za zaposlenje četiri lekara, tako da ćemo moći da se vratimo na stari režim rada i da dva lekara rade svakodnevno u ovih šest naselja“, izjavila je dr Kalezić Milošević.

Ovim potezom znatno će se rasteretiti domovi zdravlja u Borči i Padinskoj Skeli u kojima konstantno vladaju gužve.

Ambulante u ovih šest naselja, međutim, neće raditi ceo dan, već četiri sata svakog dana što nije idealno rešenje ali je svakako bolje od prethodne situacije kada su pacijenti morali da odlaze u Padinsku Skelu ili Borču i čekaju u predugačkim redovima.

Sa druge strane, moramo podsetiti da Kotež još nije dobio svoj obećani dom zdravlja. Ovo naselje ima preko 10.000 stanovnika a samo jednu ambulantu. Gužve su sve veće i dom zdravlja mu je zaista neophodan ali država i grad za to nemaju para.

O svemu tome pisali smo u prvoj polovini prethodne godine te sada na to podsećamo s nadom da će se neko setiti da reši ovaj problem jednog od najvećih naselja na levoj obali kada su već na primeru šest manjih naših naselja pokazali da se problemi mogu lepo rešiti uz dobru volju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Secate se placa omedjenog ulicama Koste Man.Uzicka i M.Toplice!Kao juce da je bio najavljen dom zdravlja,spratni sa dva ulaza!Zauzmite pozu bogomoljke i pricajte nam lepe price!!!

PKB dužan 60 miliona

Ovčanski put se spaja sa obilaznicom-2015-08-14

Ovčanski put se spaja sa obilaznicom