in

Poljoprivrednici iz Ovče će ipak plaćati porez po starom

Poljoprivrednici iz Ovče će ipak porez plaćati po starom - 2015
Poljoprivrednici iz Ovče će ipak porez plaćati po starom - 2015

Na sastanku u Skupštini Beograda dogovoreno je da poljoprivrednici iz Ovče nastave da plaćaju porez po staroj ceni a ne po novoj koja je uvećana zbog tretiranja njihovog zemljišta kao građevinskog.

Poljoprivrednici iz Ovče, kojima su krajem prošle godine stigla uvećana rešenja za porez na zemljište zbog njegovog tretiranja kao građevinskog nastaviće da plaćaju porez po staroj ceni dogovoreno je na današnjem sastanku u Skupštini Beograda (Pročitajte ceo članak o povećanju poreza).

Sastanak je inicirala zaštitnica građana Beograda Katarina Žeželj nakon što su joj se obratili predstavnici Udruženja nezadovoljni rešenjima kojima im se utvrđuje porez na imovinu za 2014. godinu a po kojima se zemljište tretira kao gradsko-građevinsko čime se i visina poreske obaveze višestruko uvećava.

Sastanku su prisustvovali i gradski menadžer Goran Vesić, gradski sekretar za finansije Slobodan Milosavljević i članovi Gradskog veća Aleksandar Marković i Vesna Ivić.

Kako je Žeželj navela u izjavi za medije, na sastanku je pronađeno rešenje za administrativni problem koji su poljoprivrednici imali sa Upravom prihoda Grada Beograda, koji se tiče poreza za ovu godinu.

Narednih nedelja će, dodala je, biti nastavljena komunikacija kako bi se pronašlo na zakonu zasnovano rešenje za 2014. godinu.

„Ovo pokazuje koliko je važno da se građani Beograda, koji smatraju da su im povređena prava obraćaju gradskom zašititniku građana i da je moguće pronaći rešenja i ispraviti greške u dijalogu sa administracijom“, istakla je Žeželjeva.

Danas je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine reklo da će nastaviti da pomaže poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama pa će u narednom periodu 7.000 gazdinstava dobiti semenski materijal.

poljoprivrednici pancevackog rita 2015

Od udruženja „Poljoprivrednici Pančevačkog Rita“ saznali smo da je protestna vožnja najavljena za danas 12.2.2015. odložena do daljnjeg zbog uspešnog dogovora sa gradskom vlašću.

Rešenja koja su poslata biće stopirana dok će rešenja koja nisu poslata biti ponovo razomtrena. Najbitnije od svega jeste odluka da će porez na gradsko-građevinsko zemljište biti naplaćen kao porez na poljoprivredno zemljište.

Izvor: Novosti / Tanjug

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nastavak bajke Snežna Kraljica od sutra u bioskopima-2015

    Nastavak bajke „Snežna kraljica“ od sutra u bioskopima

    Danas isključenja struje u Borči, Krnjači, Kovilovu, Padinskoj Skeli i Glogonjskom ritu-2015-02

    Danas isključenja struje u Borči, Krnjači, Kovilovu, Padinskoj Skeli i Glogonjskom Ritu