40. Prvomajski uranak u Besnom Foku uz vola na ražnju - www.lobi-info.rs

40. Prvomajski uranak u Besnom Foku uz vola na ražnju

2 minuta za čitanje

Prvomajski uranak uz vola na ražnju u Besnom Foku proslavlja se još od davne 1975. godine. Manifestaciju sa tradicijom dugom 40 godina organizuju PKB i FK Pionir.

Proslava i veselje počinju već večeras kada se pali logorska vatra. Uranak počinje u 6 h a vo se tad već uveliko okreće na ražnju.

Proslava praznika rada u Besni Fok vraća one koji su se iz njega odselili ali i privlači sugrađane iz susednih naselja na levoj obali.

Ranijih godina bila su organizovana i brojna sportska dešavanja, nadmetanje debelih i mršavih ekipa, takmičenja mladih osnovaca i sl. ali zbog sve slabije posećenosti toga više nema.

Međutim, organizatori se trude da ova manifestacija opstane i da pokušaju da prenesu običaje na nova pokolenja kako bi u neka srećnija vremena ponovo bilo kao pre.
dscn1861
Prošle godine ovaj tradicionalni događaj upotpunili su mališani iz KUD „PKB“, koji su tradicionalnim srpskim igrama razonodili sve posetioce. Ponosni roditelji i brojna publika dočekali su ih sa odušveljenjem.

Svi pamtimo neka bolja vremena, kada smo bili srećniji, kada nam nije mnogo toga trebalo… Ali sa druge strane, potrebno je održavati tradiciju jer samo tako nećemo zaboraviti ko smo, šta smo i odakle smo.

Pozivamo sve sugrađane sa leve obale da sutra svrate u Besni Fok a domaćini će se pobrinuti da sve bude kako dolikuje.

Leave a Reply

Popodne ponovo 50.000 potrošača leve obale bez struje - 2015
Prethodna priča

Popodne ponovo 50.000 potrošača bez struje

Uklonjene deponije u Kotežu i Jabučkom ritu - 2015
Sledaća priča

Uklonjene deponije u Kotežu i Jabučkom Ritu

Poslednje od Dešavanja