in

Zdravi zubi učenika OŠ „Rade Drainac“

Zdravi zubi učenika Rade Drainac 5.1.2015.

Učenici Osnovne škole „Rade Drainac“ mogu da se pohvale i tom činjenicom da imaju najzdravije zube u gradu! A evo i zbog čega:

U zgradi naše škole nalazi se i zubna ambulanta koja pripada Domu zdravlja Palilula. Kao izdvojeno odeljenje, bavi se stomatološkom zdravstvenom zaštitom dece koja idu u našu školu.

Rad ove službe organizovan je u dve smene, kako bi se zadovoljile potrebe 1.500 đaka.

Na svakih šest meseci rade se stomatološki sistematski pregledi učenika, koje u zakazanom terminu dovode odeljenske starešine.

Mimo toga, učenici u vreme boravka u školi odlaze na zakazane preglede, popravke i intervencije.

Dr Slavica Nešović vrlo predano i ažurno ukazuje na eventualne probleme, upućuje roditelje da na vreme odvedu decu po proteze ili odrade neke zahtevnije intervencije.

Pored prevencije i popravke, doktorka održi i predavanje koje učenici veoma pomno slušaju. Svojim načinom rada uspela je da podigne svest roditelja i dece o značaju i nezi zuba na veoma visok nivo.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Zaboravili ste da pomenete i dr Savica,koji je isto tako sjajan i predan stomatolog.Njega i Zareta ,deca prosto obozavaju,jer nemaju utisak da su kod stomatologa ,vec da su u poseti najboljim drugarima.

Napad pasa u Borči, LOBI, izvor: alo.rs

Devojku izujedali psi u Borči

Puni kolektivni smeštaj u Krnjači za imigrante 5.1.2015.

Pun kolektivni smeštaj za imigrante u Krnjači