in

Devojku izujedali psi u Borči

Napad pasa u Borči, LOBI, izvor: alo.rs

U novogodišnjoj noći dogodio se i jedan užasan događaj – sugrađanku Ivanu Šćasni (23) i njenog dečka Bojana u Ličkoj ulici u Borči napala su dva psa. U pitanju je rasa rotvajler.

Ivana je daleko teže prošla – sa desetinama ugriza po nogama, od članaka do butina. Bila je oborena na pod i napadnuta od strane dva psa koja nisu lutalice.

„Pomislili smo da su lutalice pa smo im se prvo javili. Mahali su repom. Odjednom, počeli su da me vuku za šal, pa za torbu, i ujedaju. Gledali smo gde možemo da preskočimo ogradu i uđemo u neko dvorište, ali svuda su na ogradama bili šiljci. Tad su me oborili na zemlju i počeli da mi kidaju potkolenicu i grizu za list noge, a zatim da me ujedaju za butine“, priča Ivana.

Ivanin momak uspeo je da odbrani njene vitalne delove tela – glavu i stomak, ali dok je ležala, psi su je ujedali po nogama.

Na svu sreću, jedan komšija je izašao i počeo da tera pse, kao i brat vlasnika pasa.

„Vrištali smo i dozivali u pomoć. Srećom, komšija iz susedne kuće je dojurio i počeo da tera pse. Zatim je brat vlasnika pasa izašao i pozvao ih i oni su se vratili u dvorište“, kaže Ivana.

Komšija ih je primio u svoju kuću i tu su sačekali Hitnu pomoć.

„I dalje nisam osećala noge i počela sam da se tresem, nisu mogli da me smire. Ujed na levoj nozi je došao do kosti. Lekari nisu mogli zbog dubine lako da ga saniraju. Kada sam skinula čarape, tkivo i koža su ostali na tkanini“, opisuje Ivana te strašne trenutke.

Ivanina majka Jelena kaže da su podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika pasa.

„Psi nisu imali ni ogrlicu. Ne znamo ni da li su vakcinisani. Pitam se kako neko može da pusti tako opasne pse na ulicu. Čuli smo od komšija da ovo nije prvi put da psi ujedaju prolaznike“, izjavila je Jelena.

Ovo je jedan strašan događaj koji ne sme da prođe nekažnjeno. Ako zakon postoji, onda u ovom trenutku treba i da se sprovede i da se vlasnik pasa adekvatno kazni. 

Ali i pored kazne, Ivana će dugo lečiti svoje rane, tako da ovakvi događaji više ne smeju da se ponavljaju! Zato apelujemo na sve sugrađane da obavezno čuvaju svoje pse u skladu sa zakonom i zdravim razumom.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. pa ovo ima samo u srbiji (i slicnim babana drzavama) i ko ce da odgovara za ovo?
    naravno niko kao i do sada! sram vas bilo foteljasi, nosite na savesti ovaj zlocin ako je imate.

Udes na Pančevačkom mostu

Zdravi zubi učenika Rade Drainac 5.1.2015.

Zdravi zubi učenika OŠ „Rade Drainac“